Game center: Esbjerg-Herning

Før kampen: Kampen i fredags i Herning havde det hele. Flotte scoringer, festlig stemning, fremragende underholdning. Men det har næppe været en fest for hverken Mario Simioni eller Mark Pederson at se videoanalysen igennem.

Ser man kritisk på de to holds indsats, så var kampen nemlig også præget af mange fejl i de fleste af spillets faser. Der var mangel på disciplin og åbne forsvar og midtzoner i lange perioder af kampen – og skiftende hos begge hold.

Det formåede Esbjerg at udnytte bedst, og derfor var comebacket fuldstændig fortjent. Men allerede i løbet af lørdagen var kampen glemt, og nu venter et nyt slag.

– Det taktiske oplæg ændrer sig fra kamp til kamp i denne serie. Herning har også et rigtigt godt trænerteam og jeg er sikker på, at de har ændret på tilgangen til søndagskampen og til de kommende kampe. Så der kører nærmest ”en gætteleg” de to trænerteams imellem. Det bliver spændende at se hvem der rammer rigtigt, og hvilket hold der bedst udfører taktikken søndag, siger Thor Dresler, Esbjergs assisterende træner, i klubbens kampoptakt.

Vi er dog også nået dertil i serien, hvor det er minimale detaljer, der kan ændres og overraske. Meget er op til spillernes mentale og fysiske tilstand, der ofte afgør, om man er i stand til at holde hovedet koldt og træffe den rette beslutning i det rette moment. Små beslutninger, der kan blive afgørende.

– Det her (nederlaget fredag) skal vi lægge bag os. Vi laver også gode ting, som vi skal holde fokus på og tage med til Esbjerg. De har selvfølgelig fået troen på det tilbage, men vi kan også tænke tilbage på en god kamp i Esbjerg i tirsdags, sagde Blue Fox-kaptajn Daniel Nielsen til Herning Folkeblad efter fredagens kamp på hjemmebane.

Holdene: Naturligvis stor spænding om målmandsposten hos Esbjerg. Hvorfor blev Frazee skiftet ud? Er Nikolaj Henriksen nu førstekeeper igen? Michael Binderup og Jannik Christensen var også ude fredag aften og hos Herning så Jerred Smithson ud til at have ondt i kampens sidste fase. Men det er slutspil, og man spiller, hvis man overhovedet er i nærheden af at være klar.

Hold øje med: Selvfølgelig bliver målmandsspillet vigtigere end nogensinde i eftermiddag. Kasper Degn spillede en flot kamp i fredags og leverede tre assister, mens Brock Nixon spillede “sæsonens kamp” for Esbjerg. Det vil være vigtigt for vestjyderne, hvis han igen kan levere en sådan fremragende indsats.