Game center: Esbjerg-Herning

Før kampen: Fredagskampen var en slutspilsmatch værdig i Kvik Hockey Arena, hvor det virkelig duftede af intensitet gennem samtlige 60 minutter. Mon ikke den seance bliver gentaget i eftermiddag, hvor Herning kommer til Granly Hockey Arena og forhåbentlig mange tilskuere i Esbjerg.

Blue Fox havde en ordentlig stribe spillere ude fredag aften, og det kom til at tære lidt på den ellers flotte bredde, som Mario Simioni efterhånden har fået opbygget.

Således sad både Jerred Smithson, Thomas Andersen og Mathias Mølgaard ide, lige som backerne Bjørn Uldall, Rasmus Knudsen og Sebastian Andersen var uden for spil. Så der blev tæret hårdt på Herning-nøglespillerne, ligesom en gammel cirkushest fra 1. division, Ulrik Klausen blev hevet op til Metal Liga-spil igen.

Det var en hammervigtig sejr for Esbjerg, og vestjyderne kan virkelig sparke sig op i et godt udgangspunkt i kampen om tredjepladsen med en gentagelse i eftermiddag. Det tyder på, at Tyler Gron stille og roligt har fået spillet sig ind på holdet og fredag fik han igen scoret et vigtigt mål, da han leverede åbningsmålet i Kvik Hockey Arena.

Med Nicholas B. Jensen, Wade Bergman, Matt Pistilli og Mario Lamoureux – og så Gron som femtemand, forsøger Mark Pederson formentlig allerede nu at sammensætte en kanonkæde til slutspillet. Og kampen i dag bliver endnu en god prøve for den stærke femmer.

Hold øje med: Jeff Frazee stod en flot kamp fredag og er vel i gang med at spille sig i topform frem mod playoffs, hvor han virkelig skal stå sin prøve. Hos Herning er det i mange angriberes fravær op til en mand som Jordan George at levere målene.

Holdene: Se under “før kampen” for Herning. Esbjerg savner en efterhånden langtidsskadet Esben Nielsen og Kasper Jensen, der forvred sit knæ i tirsdagens kamp mod Herlev.