Game center: Esbjerg-Frederikshavn

Før kampen: Det her er virkelig en rigtig topkamp, som bør trække godt med publikum til Granly Hockey Arena. Curling-opdækningen fra EM er blevet taget af, og den ærværdige arena i Esbjerg er igen klar til ishockey. Og hjemmeholdet returnerer med tre udesejre på stribe og en realistisk mulighed for at blande sig helt oppe i toppen, hvis Frederikshavn bliver slået i aften.

Esbjergenserne er godt kørende for øjeblikket og Mark Pederson fortsætter formentlig med sin næsten rent nordamerikanske førstekæde. Kun Nicholas B. Jensen, som jo har en fortid i amerikansk collegehockey – udgør det danske islæt i kæden som i øvrigt tæller Wade Bergman, Aaron Lee, Mario Lamoureux og Matt Pistilli. En svært giftig enhed.

Søren Nielsen spillede i fredags andencenter, som i det meste af sæsonen, og havde Esben Nielsen og Brock Nixon omkring sig. Og så var Lasse Bang altså spilfordeler i tredjekæden med Sune Hjulmand og Jeppe Holmberg på kanterne. Slet ikke så tosset et hold, der også har en fornuftig fjerdekæde med masser af talent – og som altså formentlig bliver forstærket yderligere inden transferdeadline.

Men det bliver ikke bare lige sådan i aften. For selv om Esbjerg topper Metal Ligaens formbarometer, så er vestjyderne altså oppe mod et White Hawks-hold, der har vundet syv ud af de seneste ti kampe rent, og i øvrigt ikke har tabt i ordinær spilletid i samme ti kampe.

Godt nok blev det til et smalt nederlag i Herning i søndags efter straffeslag, men nordjyderne kommer ligeledes med størst mulig selvtillid, og slaget mellem Mark Pedersons nordamerikanske stil og Peter Johanssons svenske ditto er altid en interessant affære.

White Hawks kommer med tre mindst lige så solide kæder som Esbjerg, og med Bau/Vock/Miller som paradekæden, der skal op mod Esbjergs førstefemmer. Den match i matchen bliver virkelig spændende.

Holdene: Frederikshavn har efterhånden været uden Sebastian Svendsen i en rum tid, mens Esbjerg for øjeblikket stiller med fuldt hold. Der er hård kamp om pladserne i de tre første kæder hos vestjyderne.

Hold øje med: Colin Vock har været rigtig godt kørende på det seneste, og hans samarbejde med Miller og Bau fungerer rigtig godt. Vock står med 26 point i 21 kampe og er dermed tæt på at ramme sine 30 point fra sidste sæsons 36 grundspilskampe allerede. Mario Lamoureux (32 point) og Matt Pistilli (31 point) skiller sig klart ud for Esbjerg, og det skal blive spændende at se, om en af de to træder i karakter i aften.