Game center: Esbjerg-Aalborg

Før kampen: Esbjerg Energy brager mod toppen af Metal Ligaen, og er nu kommet på omgangshøjde med rivalerne fra SønderjyskE. Tyler Gron står klar som den ottende udlænding på et i forvejen stærkt Energy-hold, så det ruller i den grad for vestjyderne for øjeblikket.

I aften kommer Aalborg på besøg, og det ligner en hjemmesejr på papiret. Nordjyderne har godt nok Christopher Frederiksen tilbage, ligesom Oliver Gatz også er kommet tilbage fra VM-lejren.

Men det ændrer ikke ved, at Esbjergs nordamerikanske hær skal stoppes, og det er temmelig vanskeligt for øjeblikket.

– Det var måske ikke en stor kamp af os i fredags, men jeg mener, at vi gjorde nogle ting rigtigt i de afgørende momenter. Aalborg er som os et mandskab med nogle yngre spillere, med nogle folk på skadeslisten og med andre i træningslejr med U20-landsholdet. Men det er stadig et hold med dygtige ishockeyspillere, som vi skal være opmærksomme på, siger cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy i klubbens optaktsmeddelelse.

Aalborgenserne stadig med en håndfuld spillere ude, og derfor virker opgaven på forhånd ret vanskelig. Efter kampen fredag sagde nøglespiller Sebastian Ehlers til Nordjyske:

– Det er hårdt lige nu. Men sådan er det at være ishockeyspiller. Vi kan ikke sige noget til deres sejr. De har nogle virkelig, virkelig dygtige amerikanske spillere, der gjorde ondt på os. Jeg synes dog, vi bliver bedre og bedre. Så vores mål er stadig slutspillet, og jeg tror, vi når det.

Hold øje med: Aalborg-defensiven bliver testet hårdt i aften. Derfor skal de resterende backer i truppen virkelig være på stikkerne mod en spiller som Mario Lamoureux, der er en af Metal Ligaens farligste lige nu.

Holdene: Esbjerg uden Vinther, Holmberg, Søren Nielsen og Anders Krogsgaard, der alle er med ved U20-VM. Nicholas B. Jensen har været ude længe og Esben Nielsen blev skadet i 9-0-kampen mod Odense. Det samme er Aalborgs Lasse Bo Knudsen og Jeppe Jul Korsgaard. Anders Thode stadig ude, mens der skulle være comeback til Lasse Jul Korsgaard og Kristian Kodal.