Game center: Aalborg-SønderjyskE

(3. finalekamp mellem Sønderjyske og Esbjerg Energy, spillet i SE Arena i Vojens den 7. April 2015) Foto: Jan Korsgaard

Aalborg Pirates-SønderjyskE 3-5 (0-0,0-2,3-3) Aalborg Pirates lagde ud i et godt tempo og fik sat SønderjyskE under godt pres og skabte flere gode chancer.

SønderjyskE havde også gode muligheder i de første 20 minutter, men Lundell stod godt i målet hos Aalborg. Blandet andet da Thomas Spelling havde en friløber, som Marcus Lundell parerede.

Undertippede Pirates var også godt med i begyndelsen af anden periode, men stille og roligt kom gæsterne mere og mere ind i kampen.

Anders Førster scorede kampens første mål, da han var først over sin egen returpuck. Marcus Lundell var kommet lidt ud af position, og Førster kunne let sende pucken i mål.

Mads Lund scorede på et hurtigt håndledsled, da han kom alene afsted mod Lundell i målet. Backerne var skøjtet mod udskiftning og Michael Eskesen kunne sende Mads Lund afsted mod mål med en fremragende pasning. Dagens detalje i Gigantium.

Pirates kom ud til de sidste 20 minutter med fornyet energi, hvor Sebastian Fakt kom til en stor chance. Det blev også til en reducering af Pirates, da Christopher Frederiksen sendte pucken ind bag Jon Lee-Olsen i SønderjyskEs mål. Lee-Olsen så ikke helt uskyldig ud i situationen, men stod ellers en fornuftig kamp i gæsternes mål.

Endnu et tilbageslag dog til Aalborg, da Magnus Leth Nielsen kom til at dirigere en puck i eget mål. SønderjyskE foran 3-1.

Efter lidt tumult foran SønderjyskEs mål blev Michael Eskesen sendt i bad efter en spearing på Oliver Anker.

Mens Pirates var i overtal, fik SønderjyskE endnu en udvisning, og Pirates kom i  fem mod tre, hvor det først var Olle Liss, der ladede kanonen og scorede. Lige som den anden udvisning udløb, sendte Daniel Madsen et slagskud afsted, der udlignede til 3-3.

Aalborg lugtede sæsonens første point, men SønderjyskE skruede op for tempoet. Det betød et par Aalborg-udvisninger i det sidste minutter, som blev afgørende for kampens udfald.

Scott Campbell og siden Cory Quirk scorede indenfor kampens sidste minut og dermed straffede gæsterne nådesløst – som det i øvrigt også var tilfældet i SønderjyskE’s seneste kamp mod Gentofte.

Før kampen: Der er TV-kamp i Aalborg i aften. Klokken 20:30 er der faceoff i Gigantium i Aalborg. SønderjyskE kommer på besøg, og det bliver samtidig en match mellem et hold uden point – Aalborg – og et SønderjyskE-mandskab, der kommer med maksimumpoint efter tre sejre.

Hockeynight med Bøjgaard og Degn på plads i boksen begynder 20:20.

Det var dog på de sidste marginaler, at det lykkedes for sønderjyderne at vinde fredag over Gentofte, mens Aalborg Pirates faktisk var tæt på at komme helt og aldeles ind i kampen i Odense, som endte med et nederlag på 2-5. Fynboernes sidste mål kom i tomt bur.

De to hold mødtes i en træningskamp før sæsonen, som SønderjyskE vandt uden de store problemer, og spørgsmålet er om aalborgenserne rent fysisk kan true sønderjyderne i aften. Det var der, hvor Aalborg havde problemer i kampen mod Odense.

Holdene: Aalborg kommer muligvis til at undvære Christoffer Lindhøj, der fik et ordentligt smæld i kampen i Odense. Til gengæld var Kristian Kodal tilbage i nordjydernes backlinje. Ingen nævneværdige ændringer hos SønderjyskE.

Hold øje med: Scott Campbell var fremragende i SønderjyskE’s slutfase, da kampen blev vendt mod Gentofte. Hos Aalborg Pirates får målmand Marcus Lundell en nøglerolle. Stod glimrende i Odense – og skal gøre det igen i aften.