Game center: Aalborg-SønderjyskE

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Det kan godt være, at SønderjyskE er langt foran Aalborg i tabellen, men nordjyderne har til gengæld vundet de to holds seneste indbyrdes kampe og har dermed helt sikkert noget at skulle have sagt, når nordjyder og sønderjyder tørner sammen for femte og sidste gang i grundspillet.

Aalborg Pirates kæmper som bekendt en hård kamp med Gentofte om den sidste plads i slutspillet, så mon ikke der er desperation i Jens Nielsens omklædningsrum i aften? Alt andet vil være overraskende. Og trods nederlaget på 1-2 mod Esbjerg i søndags, var det et Aalborg-hold, der rejste sig organisatorisk og rent defensivt efter den sportslige massakre på 0-13 i Odense før landsholdspausen.

– Kampen mod Esbjerg var en lige kamp på små marginaler. Vi spillede lige op med et af de hold, der er favoritter til guldet i den her sæson og vi fik rejst os igen, siger Jens Nielsen, Aalborg-træner til Pirates TV.

SønderjyskE har været svær at regne ud i det meste af sæsonen. En drømmestart blev afløst af en lang periode med en række uventede nederlag og stor mangel på stabilitet.

– Aalborg har en kamp i benene, hvilket må betegnes som en lille fordel. For os gælder det om at køre hårdt på her til de sidste træninger inden kampen, så vi kan få styr på de sidste detaljer, siger SønderjyskE-kaptajn Kim Lykkeskov til klubbens hjemmeside.

– Jeg er egentlig ikke den store tilhænger af at kigge for meget på tabellen, da det kan gøre det hele mere forkrampet. Det er dog ingen hemmelighed, at vi går efter at erobre førstepladsen, men samtidig ved vi også, at Esbjerg kommer til at hente nogle point.

– De tog to point i søndags i Aalborg, hvor det ikke er let at spille. Rent ud sagt så skal vi jo bare skrabe så mange point som muligt sammen, og så må vi se, hvor vi står, når grundspillet er slut, tilføjer sønderjydernes mand med C’et på brystet.

Holdene: SønderjyskE uden Søren Dau og så var Henrik Nielsen heller ikke med umiddelbart før pausen. Aalborg har Jeppe Jul Korsgaard tilbage efter afsonet karantæne, mens Lasse Jul Korsgaard og Anders Thode skulle sidde ude.

Hold øje med: Darcy Zajac var skarp, da han ankom til Sønderjylland, men er siden forsvundet lidt. Måske finder han sig selv igen? Hos Aalborg må man bare sige, at Liss og Meyer bliver nøglespillere. Powerplay er Aalborgs chance i aften.

Her i øvrigt optaktsvideoen fra Aalborg Pirates TV:

;