Game center: Aalborg-Rungsted

Før kampen: Der er ingen tvivl om, at begge hold betragter kampen i aften i Gigantium som “en lille finale”. Det er intet andet end en uhyre tæt match, vi har i vente i aften. Senest de to hold mødtes var også i Aalborg, hvor nordjyderne vandt en smal 3-2-sejr – i øvrigt Aalborgs første sejr i sæsonen på det tidspunkt.

Siden er det mest gået nedad bakke for Pirates, mens Rungsteds seneste uger har været én stor nedtur. Et point i de seneste fem kampe er det blevet, og selv ikke i Rungsted protesterer man nu, hvis udefrakommende analyserer sig frem til, at holdet har underpræsteret.

Positivt for Rungsted er det trods alt, at udekampen i Herning resulterede i 40 gode minutter, inden det gik galt i tredje periode. Disciplineret, sikker udebanehockey stod på menuen, og det gør det også i aften. Trænerne Holten Møller og Eller kan også huske på, at den nye finne Antti Kangasniemi, gjorde en fornuftig figur med to assister, og måske kan han gøre den afgørende forskel i aften?

Hos Aalborg er træner Ronny Larsen klar over kampens betydning:

– Jeg ved godt, at der er mange kampe endnu, men det er i de interne bundkampe, at det meste står på spil. Der er næsten tale om seks point i de kampe for en sejr, og den kan afgøre, om det bliver sjovt for os, siger han til Nordjyske.

Også hos Aalborg fik en ny mand debut i tirsdag. Svenske Niclas Svensson gik ind i andenkæden.

– Han stemplede absolut ind i den positive ende af skalaen og viste, at han er en spiller, som vi sagtens kan får noget ud af i fremtiden. Nu ser vi ham an fredag også mod Rungsted, og så tager vi en beslutning efter det, siger Ronny Larsen – også til Nordjyske.

Holdene: Rungsted var stadig uden trioen Daniel Nielsen, J. Holten Møller og Johan Andersson i tirsdags. Aalborg havde fuldt hold

Hold øje med: Ingen tvivl om, at Rungsteds andenkæde med Saarinen, Kangasniemi og Rosenthal er “one to watch” i aften. Dem skal Aalborg passe på. Nordjydernes populære målmand, Marcus Lundell, er virkelig en nøglespiller for Pirates, og han skal stå en af sine store kampe i en formentlig nervebetonet match.