Game center: Aalborg-Rødovre

Før kampen: Det er hårde tider for ishockeyspillerne for øjeblikket. Det er kun de hårde hunde, der overlever i en tid, hvor man skal spille tre kampe på fire dage – og endda spille mandag 20:30, som det er tilfældet for Aalborg og Rødovre, der mødes i aftenens kamp på TV2 SPORT.

Det er med Jimmy Bøjgaard og Martin Struzinski som guider i Gigantium Isarena.

Aalborg kommer ind til kampen med et fuldstændig breakeven i kampen om den sidste slutspilsplads. Nordjyderne og Gentofte har begge 41 point og deler for øjeblikket ottendepladsen. Så ethvert point, Aalborg skraber sammen, er værdifuldt.

– Det bliver en hård kamp. Rødovre er meget skøjtestærkt hold, ligesom os. Vi skal drage fordel af, at de har haft en meget lang busrejse. Det bliver helt sikkert et tæt opgør, som de andre kampe mod Rødovre i sæsonen. Jeg håber vi kan vinde og eventuelt drage fordel af, at de har en lang busrejse i benene, siger Christopher Frederiksen, Aalborg-forward, til klubbens hjemmeside.

Rødovre kommer med stor optimisme efter en glimrende tredje periode mod Gentofte i går, hvor det lykkedes at presse hjemmeholdet helt i bund. Det giver moral at vende en kamp i det 55. minut og ifølge angriberen Jonas Sass går Mighty Bulls stadig stenhårdt efter fjerdepladsen.

– Vi vil gerne have hjemmebanefordelen i slutspillet, den er mægtig vigtig. Jeg tror særligt, at det mentalt giver noget, at have hjemmebane, med den borg vi har i Rødovre. Det giver et andet syn på tingene, hvor man kan starte med at angribe hjemme, fremfor at spille rigtig grimt ude. Det ville være ideelt at få den fjerdeplads, siger Sass.

Rødovre kan rykke forbi Herning i aften – dog vil Rødovre have spillet to kampe flere end midtjyderne i givet fald.

Hold øje med: Matthias Asperup blev matchafgørende med sine to mål mod Gentofte søndag eftermiddag, hvor han vendte kampen i slutfasen med sit udlignende mål. Han har været i stor fremgang hele sæsonen og har for alvor udviklet sig til en gedigen ligaspiller – måske endda lidt mere. Hos Aalborg bliver det interessant at se, hvordan Jens Nielsen møblerer om med de nylige skader in mente.

Holdene: Aalborg har længe haft Anders Thode ude, og må nu også undvære Lasse Jul Korsgaard og Alexander Lajmi. Desuden er Jeppe Jul Korsgaard karantæneramt efter forseelsen han begik mod Frederikshavn i fredags. Rødovre stadig uden Mike Rådde og Martin Højbjerg, men efterhånden med en gedigen bred trup efter Jere Pullis ankomst.