Game center: Aalborg Pirates-Herlev Eagles

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Det her bliver ikke for folk med sarte nerver. Aalborg har ganske enkelt brug for en sejr over Herlev i aften, mens gæsterne fra Sjælland ved, at de kan koble nordjyderne af, hvis såfremt i fald de kan hive tre point hjem.

Med andre ord er det to mere eller mindre desperate mandskaber, der tørner sammen i aften, og der er ingen grund til at tro, at det ikke bliver mindst lige så jævnbyrdigt som i det første opgør, som Herlev vandt 3-2 hjemme i DFDS Seaways Arena.

Og netop det faktum, at Herlev ikke er på hjemmebane i aften, får nok favoritværdigheden til at tippe Aalborgs vej. Eagles har været dårlige – tenderende til katastrofale – på udebane, og har ikke hevet et eneste point på fremmed is i indeværende sæson.

I syv udekampe har Herlev en målscore på 7-42, og har altså tabt udekampene med præcis 1-6 i gennemsnit. Der skal i den grad en nystart til.

Næsten samme statistik gælder i øvrigt for Aalborg, der har taget et point ude, men i aften altså spiller på den lune hjemmebane i Gigantium, hvor de øvrige seks point er hentet via sejre over Rungsted og Esbjerg.

Forvent to hold, der formentlig vil komme ud og spille “safety first” og på den måde vil forsøge at lure på den chance, der kan give det vigtige første mål. Offensive individualister som Nicolai Meyer og Conny Strömberg kan blive afgørende i den retning.

Holdene: Herlev har igen bygget puslespillet om. Denne gang i negativ retning, eftersom Mikkel Sørensen og Kristian Bruun begge er stoppet med ligahockey. Vidner det om uro i truppen efter en turbulent sæson? Det koster i hvert fald i bredden i angrebet. Eagles har stadig backerne Saxrud og Bozic, men derudover er holdet altså intakt. Aalborg melder ikke om skader op til den vitale kamp.

Hold øje med: Målmandsduellen bliver ligeledes afgørende. Marcus Lundell har stået godt i Aalborg-målet, mens Aaro Peltonen svinger lidt hos Herlev. Men finnen har heller ikke fået den nødvendige hjælp af sit forsvar. Det er nødvendigt i aften.