Game center: Aalborg Pirates-Herlev Eagles

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Aalborg Pirates er i superform for øjeblikket i Metal Ligaen og har taget hele 20 point i de seneste 10 kampe. Det har smittet af på både interesse, tabel og tilskuertal, og Nicolai Meyers fantastiske spil og pointtal har også allerede vakt interesse i udlandet i forhold til den kommende sæson.

I aften har Pirates mulighed for at spille sig over stregen for første gang i flere måneder, men det kræver dog en sejr over Herlev Eagles og et samtidigt nederlag til Gentofte i kampen mod Rungsted.

Men med den fremragende form er Pirates også storfavorit til at besejre bundkollegerne fra Herlev i aften.

– Byen er i den grad begyndt at bakke op, og det er dejligt. Vi har haft nogle fantastiske kampe med rigtig mange tilskuere, og jeg tror også, at der kommer et pænt antal til de kommende kampe. Hockeyfeberen er ved at komme tilbage tilbage til Aalborg, siger Pirates-direktør Thomas Bjuring til Nordjyske.

Han kunne notere sig flotte 4554 tilskuere i Metal Cup-semifinalen mod Odense for nylig.

Herlev Eagles har – midt i al Aalborg-euforien – også en hel del at spille for. Eagles er syv point efter Aalborg, og det er nærmest sidste chance for Eagles i aften, hvis holdet skal koble sig på kampen om slutspillet.

Efter to sejre i december over Odense og Frederikshavn har Herlev blot fået to point i de seneste fem kampe. Det lykkedes dog – med blot 14 markspillere – at snuppe et point i Frederikshavn i sidste uge, og minimum et enkelt point er også, hvad Eagles skal have i aften for at holde trit med Pirates og Gentofte.

Hold øje med: Aaro Peltonen i Herlev-målet bliver stensikkert en nøglespiller, når Eagles skal forsvare mod et Aalborg-hold, der kommer stormende. Unge Jonas Sander spillede også en flot kamp for nylig i Frederikshavn. Hos Pirates scorede Nicolai Meyer igen to gange i Rungsted. Ham skal Eagles holde det vågne øje med.

Holdene: Aalborg for øjeblikket kun uden Anders Thode, mens det er vældig spændende, hvilket hold Herlev kommer med i aften. Kun 14 mand altså i Frederikshavn, og den karantæneramte Victor Backman i hvert fald ude i aften.

Se Aalborg Pirates TV’s optakt nedenfor: