Game center: Aalborg-Gentofte

Før kampen: En enkelt gang tidligere har Gentofte og Aalborg spillet mod hinanden i sæsonens udgave af Metal Ligaen. Det var en særdeles jævnbyrdig affære, hvor Gentofte sled sig til en sejr på 3-2. Så mon ikke Pirates-spillerne lugter en revanche i aften?

– De spiller meget afventende. De vil gerne lægge pucken ned og jagte den, mens vi hellere vil holde lidt i den. De spiller meget på kontra, og det er nok den største forskel, siger Aalborg Pirates-forward Christopher Frederiksen til Nordjyske før kampen.

Aalborgenserne er i den grad på jagt efter point i bunden af Metal Ligaen. Pirates er tre point efter Rungsted i jagten på ottendepladsen og netop de pinde, kan Aalborg hente, hvis resultaterne flasker sig i aften.

Men det bliver slet ikke nemt, for Pirates møder et Gentofte-hold, der har scoret 18 point i syv kampe, og i samme syv kampe ikke har tabt i ordinær spilletid.

Stars har brudt med bundholdstraditionen, og er i den grad med oppe i den bedste halvdel af Metal Ligaen for øjeblikket.

Kan Karsten Arvidsens tropper holde kadencen? Sejre i både Frederikshavn og i Herning har i hvert fald bevist, at Gentofte-mandskabet i den grad er modnet.

Holdene: Begge mandskaber har haft gode pauser til regeneration, og hos både Gentofte og Aalborg var der ingen skader i seneste kamp. Mon ikke begge hold er klar med hele kavaleriet i aften?

Hold øje med: Cody Kunyk har udviklet sig til en leder og en nøgleperson hos Gentofte. 11 point i syv kampe er en fin statistik og Kunyk ser ud til at trives i klubben. Hos Aalborg leverede Nicolai Meyer to mål på blot 10 sekunder i kampen mod Esbjerg. Han er en nøglespiller – igen – for Pirates-mandskabet.

Se Aalborg Pirates-optaktsvideo nedenfor: