Game center: Aalborg-Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Begge hold er ramt af U20-VM. Esbjerg har hele fire spillere med i Olaf Ellers bruttotrup, der for øjeblikket er i Sverige, mens Aalborg udover den skadede Kristian Kodal må afgive Oliver Gatz, Jeppe Jul Korsgaard og Lasse Bo Knudsen.

Trænerne har formentlig været forberedt på scenariet, og i Esbjerg glæder man sig over en særdeles bred og næsten skadesfri trup for de to opgør mod aalborgenserne.

– Vi har selvfølgelig lagt hovederne i blød i nogle dage og vi er kommet frem til en løsning, som vi synes er fornuftig, så jeg er sikker på, at vi har fundet en god løsning. Vi tager til Aalborg med næsten fire hele kæder og så må vi se hvordan kampen udvikler sig, siger Esbjerg assisterende træner Thor Dresler fra Esbjerg Energy i klubbens optaktsmeddelelse.

– Vores tilgang til dobbeltopgøret er den klassiske, at vi tager én kamp ad gangen. Fredag spiller vi i Aalborg og der har vi behov for revanche i forhold til den seneste kamp deroppe. Og så er det den tid på året, hvor man skal præstere kontinuerligt og vinde kampene, hvis man fortsat skal være et tophold. Det ønsker vi, så vi går til kampen med fuld fokus, fortsætter han.

Aalborg spillede sæsonens flotteste kamp, da de to hold senest mødtes i Gigantium, hvor det blev hele 6-1 i Pirates-favør. Det var en kamp med rigtig mange udvisninger til Esbjerg, og formentlig er det første step på agendaen at undgå for vestjyderne, hvis ikke  det skal blive problematisk mod et formstærkt Aalborg-hold, der kommer fra udesejre i Rungsted og Gentofte.

Netop sejren over Gentofte gør, at Pirates i den grad må lugte muligheden for igen at spille sig ind på en slutspilsplads. Men det kræver, at nordjyderne scorer point i de to opgør mod Esbjerg, som i den grad har vind i sejlene – senest med 9-0’erne over Odense.

Hold øje med: Aalborgs defensiv er noget ramt, så de resterende backs kommer til at få masser af spilletid og kommer under pres af Esbjergs stærke udlændinge med hattrickmanden fra tirsdag, Matt Pistilli, som frontløber.

Holdene: U20-VM trækker tænder i begge trupper, og Aalborg har desuden Anders Thode, Kristian Kodal og Christopher Frederiksen ude. Esbjerg havde ikke Nicholas B. Jensen med mod Odense, og han har efterhånden været skadet i en rum tid.