Gæstfrie Herning tabte klart første sæt til Esbjerg

©iShoot.dk

Herning Blue Fox – Esbjerg Energy 1-5 (1-2, 0-2, 0-1) Dette var en af de kampe, hvor man ikke skulle komme så meget som ét sekund for sent. Først havde Morten Poulsen et godt forsøg efter en omstilling, inden en fejl satte værterne under pres. Efter 36 sekunder kunne Jesse Mychan gøre det til 0-1, da han midt i slottet fandt hullet mellem benene på Simon Nielsen.

10 sekunder senere faldt kampens næste scoring, og denne gang var det Mathias Seldrups tur til at fiske pucken ud af nettet. Lasse Lassen sendte pucken helt op i det nærmeste hjørne og så hed stillingen 1-1. Det første minut i kampen var endnu ikke rundet på haluret.

Fine kombinationer et par minutter senere var tæt på at kaste kampens næste scoring af sig, men Esbjerg insisterede og fik igen passeret Simon Nielsen. En vunden faceoff blev hamret ind i netmaskerne af Anders Krogsgaard, og så var Energy igen i front. Nogle tilskuere var sikkert kommet på plads her små fem minutter inde i opgøret.

Max French var tæt på at straffe endnu en defensiv fejl fra Blue Fox, og defensiven så generelt usikker ud i kampens indledning. En stærk aktion fra Patrick Madsen resulterede dog i et powerplay til Herning. Hjemmeholdet savnede skarphed og kynisme, men endnu en udvisning på Patrick Madsen tillod rævene et forsøg mere.

Lige lidt hjalp det dog. Puckomgangen var ganske enkelt for dårlig og gjorde det let for gæsterne at trevle spillet op. I den anden ende syntes Energy konstant farlige, og pucken dansede på stregen med små fem minutter tilbage.

Kort efter kampens første powerplay til Esbjerg, men ej heller vestjyderne imponerede i denne disciplin. Også de fik endnu en chance i overtal, men tættest på var Morten Poulsen. En livlig og intens periode sluttede med gæsterne i front.

To hurtige hug

Blue Fox skulle overleve endnu et minut i undertal, men den mission lykkedes langt fra for rævene. Joonas Riekkinen var alt for løs i sin markering af Brady Austin, og Austin kunne se sit skud sejle hele vejen i netmaskerne bag en ikke helt sagesløs Simon Nielsen.

Ondt blev hurtigt værre for midtjyderne, og 49 sekunder senere var Brady Austin igen manden med sidste stav på pucken. Petri Skriko tog konsekvensen af den haltende defensiv, og ind på isen kom Frederik Søgaard til sin debut for Blue Fox bagude 1-4.

Han skulle hurtigt komme til at stå sin prøve, og med lidt hjælp fra sit forsvar bestod den unge mand.

Herning klarede frisag, men forude ventede et yderst stejlt bjerg der skulle bestiges, hvis der skulle nogle point på kontoen.

Indskiftningen af Frederik Søgaard betød, at publikum havde noget at juble over i anden periode, for spillet lod mildt sagt meget tilbage at ønske. Lasse Lassen havde et godt forsøg og Markus Jensen missede en stor chance midt i slottet, men ellers var der langt mellem snapsene hos hjemmeholdet denne decemberaften mod et skarpt Esbjerg-hold.

Joachim Linnet med en fin chance da rævene igen var i undertal, og Søgaard havde en stor redning på en helt blank Felix Scheel. Spillet bølgede frem og tilbage mod slutningen af perioden, og Herning kunne næsten slutte perioden af i powerplay. Faktisk var værterne farligere i fem mod fem og dermed vandt gæsterne også anden periode.

Selvransagelse og jubel

Et tidligt powerplay til Blue Fox var en kærkommen mulighed for at skabe spænding om resultatet. Denne gang kom hjemmeholdet tættere på, men man savnede i den grad skarphed i afslutningerne.

I stedet leverede Herning endnu en defensiv fadæse, og så afgjorde Esbjerg definitivt kampen med scoringen til 1-5. Felix Scheel takkede for pasningen fra Joonas Riekkinen og klappede pucken mellem benene på Søgaard.

Esbjerg havde kort efter et forsøg på stolpen, og trods en sikker føring bevarede gæsterne initiativet i kampen. Herning havde stadig ikke held med at spille sig igennem, og derfor blev de fleste chancer skabt efter tilfældigheder eller enkeltmandspræstationer.

Herning havde dog heller ikke det sidste held, og man ramte stolperne to gange i tredje periode. Sejren kunne der dog på ingen måde pilles ved – dertil var Esbjerg bedre i alle spillets facetter.

Der venter et stort stykke arbejde for Petri Skriko inden returopgøret i morgen aften. Kampen i aften viste i hvert fald hvorfor Esbjerg i øjeblikket er ligaens mest formstærke hold.