Fyret Heinz Ehlers sluttede á point med de schweiziske mestre i grundspillet

Så lille kan forskellen være på succes og fiasko. Sådan kan og må Heinz Ehlers have tænkt i aftes, da han så SC Bern vinde det schweiziske mesterskab med en sejr på udebane i den legendariske Pista de Resega-arena i Lugano. Et hurtigt kig på grundspilstabellen viser nemlig, at Heinz Ehlers og Lausanne sluttede á point med SC Bern i grundspillet.

Siden gik Bern, klubben med Europas højeste tilskuertal, totalt amok på den gode måde og vandt 12 af 14 kampe i slutspillet. Helt vildt, som altid, når et hold går fra en ottendeplads i grundspillet til en finalesejr.

Men tænk engang: I næstsidste spillerunde i grundspillet vandt Bern 3-2 over Lausanne og endte altså dermed bedre indbyrdes i tabellen end Heinz Ehlers’ klub – begge hold på 67 point for 50 kampe – der derefter tog konsekvensen og fyrede danskeren.

SC Bern fyrede tilbage i november den tidligere Tampa Bay Lightning-coach Guy Boucher, der blev erstattet af den lokale coach Lars Leuenberger, der tilsyneladende fik det bedste frem i sit mandskab på det rette tidspunkt af sæsonen. Blot 41 år ung kunne han lade sig krone som mester i Schweiz i aftes med superveteranen Martin Plüss på 39 år som kaptajn.