Semifinaler på vej: Her er Frits Nielsens bud på de to serier

Foto: Jan Korsgaard

Han er Hall of Fame-medlem, tidligere mestertræner og også skarp journalist og skribent, nu pensioneret, på Herning Folkeblad. Frits Nielsen skal her på falderebet frem mod aftenens første semifinale også give sit bud på, hvordan det går i de to serier.

– Aalborg-Esbjerg er en regulær 50/50-serie, som jeg ser det. Det er ikke lig med, at det hele bliver afgjort i overtid i syvende kamp. Det kan lige så godt være et af holdene, der vinder en række af tætte kampe, siger han.

– Jeg tror på kampe med få mål. Kampe, der bliver afgjort på disciplin og powerplay og på, hvem der er dygtig til at lukke modstandernes angreb ned. I min optik har Esbjerg en stærkere formkurve og højere tro på sig selv – og to års erfaring fra slutspil, hvor det bare har fungeret. I de kampe, jeg har set dem i denne sæson, har de netop været gode til at lukke modstanderen ned, og det taler til deres fordel, siger Frits Nielsen.

– Målmandsduellen? Galansky mod Seldrup og Henriksen bliver virkelig tæt, men jeg tror, Esbjerg snupper serien med 4-2, vurderer Nielsen. 

Og hvem bliver så modstanderen til Esbjerg i finalen? Grundspilsvinderen fra Herning vinder 4-1 over Rungsted, lyder det kontant fra Frits Nielsen.

– Herning har vundet samtlige kampe over Rungsted i grundspillet, har scoret syv-otte mål i kampene mod Herlev og virkelig fået gang i powerplayspillet. Får de et par stykker af de skadede spillere ind, bliver de stærkere endnu. Alle parametre peger på Herning, der har så meget tempo at komme med, og så mange strenge at spille på, at det ligner en umulig opgave for Rungsted, siger han. 

Hvad skal Rungsted gøre rigtigt, hvis de overhovedet skal have en chance?

– De skal ganske enkelt spille en helt fantastisk defensiv. Det bliver svært at lukke Hernings offensiv ned, og det bliver deres største opgave. Det er svært at se dem score ret meget mod et forstærket Herning-forsvar, og så ligger Rungsteds opgave primært i defensiven, siger han.