Frits Nielsen tipper finaleserien

- Foto: Bluelinemedia.dk

Herning møder Aalborg i aften i den første DM-finale, og en af vores faste tippere her i slutspillet, Frits Nielsen, vover pelsen og giver et bud på udfaldet af serien. Han har haft Herning som DM-favorit gennem sæsonen, og det tip holder han fast ved.

– Herning har vist klassen ved at slå igen efter 1-2 i den første kvartfinale mod Herlev og de tabte hele 2-7 hjemme mod Rungsted. Men uden at ryste på hånden vandt de begge serier 4-1. Heraf to hårde overtidskampe mod Rungsted.

Men Frits Nielsen har også følelser for Aalborg.

– Det er 37 år siden de vandt det første og eneste mesterskab. Jeg var selv med, og jeg kunne godt unde dem triumfen i år. Det blir tæt, men jeg tror ikke tempo og smarte kombinationer er nok til at slå Herning.

Det gør Frits Nielsen ud fra flere parametre.

– Som sædvanlig vurderer jeg målmandsduellen som næsten afgørende, og her står Simon Nielsen med en klart bedre redningsprocent end Tadeas Galansky. I de seks indbyrdes opgør (incl. Pokalfinalen) har Aalborg skudt mest og måske spillemæssigt domineret, men udfaldet har været tre sejre til hver. Godt nok to overtidssejre til Herning og de eneste som Simon Nielsen har været med i. Indtil nu har Nielsen kun tabt én gang i sæsonen, og hvorfor skulle der så lige komme fire nederlag i seks-syv kampe, lyder det fra Frits Nielsen.

Derudover vurderer Frits Nielsen, at Hernings special teams er lidt skarpere end nordjydernes.

– Nu har jeg ikke de rette statistikker, men Herning var i grundspillet over 30 i powerplay og scorede en del mål i powerplay i løbet af deres to serier, mens det var et tema, at Aalborg havde problemer i overtal mod Esbjerg, lyder det fra Frits Nielsen, der tidligere i slutspillet har tippet Herning til klare seriesejre mod Rungsted og Herlev.

Mod Aalborg har Herning har tre sejre i grundspillet, mens Aalborg har vundet to kampe og Metal Cup-finalen.

– Så derfor er hver enkelt kamp da også helt åben. Aalborgs meget bevægelige spil med en meget bred trup kommer til at presse Herning. Ingen tvivl om det. Det er set i alle de indbyrdes kampe i denne sæson, og måske også i finalen. Men husk også, at Herning har haft et hav af skader i løbet af sæsonen. Blandt andet i kampene mod Aalborg. Det bliver et helt andet Herning-hold, Aalborg støder ind i i finalen. Defensivt såvel som offensivt, understreger Frits Nielsen, der til sidst tipper, at Herning vinder serien 4-1 eller 4-2.