FRITS NIELSEN byder på de fire kvartfinaler

Foto: Jan Korsgaard

Vi varmer stille og roligt op til kvartfinalerne i morgen. Herning-Herlev og tre lokalbrag – og vi giver ordet til en af dansk ishockeys legender og medlem af Hall of Fame, Frits Nielsen, der i store træk har været i dansk ishockey på alle parametre – og i dag faktisk er i en rolle som assisterende coach for Hernings hold i 1. division.

Han følger Metal Ligaen tæt og giver her sit bud på de fire kvartfinaler.

– Overordnet tror jeg faktisk, at DM afgøres mellem stængerne. Holdet med den skarpeste målmand eller målmandsduo bliver mester, siger han.

– Herning-Herlev? Herning står stærkt på målmandsposten og har gennem sæsonen set stærke ud i powerplay. Uanset, hvem der starter inde hos Herning, så har man jo svært ved at se Herlev vinde fire kampe, når for eksempel Simon Nielsen har vundet 14 af sine 14 kampe i sæsonen. Herning er stærkere på alle parametre, så Mosher skal virkelig løfte sit spil til uanede højder, hvis Herlev skal have en chance. 4-0 eller 4-1 til Herning.

– Serien mellem Aalborg og Frederikshavn bliver giftig. Når Frederikshavn ikke engang kan vinde en kamp mod Hvidovre i sidste spillerunde, er der et eller andet galt. Samtidig summer det af harmoni og tilfredshed i Aalborg. Vi har harmoni kontra disharmoni, og det hele ligger i princippet til Aalborg.

– Men kan Mario Simioni fremkalde en trodsreaktion hos sine folk, der kan løfte holde. Jeg har set Frederikshavn spille rigtig god hockey i den her sæson, men meget kommer an på kampen i aften. Kan de levere en kamp, der får dem til at tro på det? I forhold til målmændene, så har Frederikshavns Larsen og Lillie faktisk gjort det bedre, end mange folk mener. Til gengæld synes Aalborgs Galansky at have bedre opbakning af sit forsvar. Aalborg vinder serien 4-2, vurderer Nielsen.

– Rødovre-Rungsted er uhyggelig svær at vurdere. Man har tendens til at undervurdere Rødovre, men jeg må jo virkelig tage hatten af for deres grundspil. Det har været fremragende og stabilt. Jeg har haft lidt en følelse af, at Rødovre har spillet god hockey, mens Rungsted har beklaget sig lidt over skader.

– Rødovre har pt. den bedste målmandsbesætning, mens jeg ikke forstår, hvorfor Rungsted ikke har satset hårdere på Sebastian Feuk. Omvendt har Rungsted et kanonhold på papiret, men når de at få det hele til at spille? Rødovre tager serien i den syvende kamp på hjemmebane. 4-3 Rødovre.

– Esbjerg-SønderjyskE. Sikke et brag. Cadeau til Mark Pederson for at tro på sine danske målmænd og ikke lade sig påvirke af omgivelserne. Seldrup har stået et meget flot grundspil, men Henriksen har større rutine, så jeg kan ikke udelukke, at han vil komme ind og overtage på et tidspunkt i slutspillet. Men begge er dygtige, og det har måske ikke så stor betydning, hvem af dem, der står.

– Lige nu står Esbjerg i hvert fald i mine øjne bedre end SønderjyskE på den vitale position, hvor Myllykoski skal tage endnu et step opad, hvis SønderjyskE skal have en chance.

– Det har sejlet i SønderjyskE i det meste af sæsonen, men de kom godt igen i play in. Spørgsmålet er, om der er ro på i omklædningsrummet. Det er som regel ikke kun trænerens skyld, hvis noget hænger på et hold. Oven i synes jeg, at sønderjyderne ser lidt for tunge ud i skøjteløbet til at udfordre Esbjerg på den lange bane. 4-1 eller 4-2 til Esbjerg, vurderer Frits Nielsen.