French og Scheel strålede, da Esbjerg slog Rødovre igen

©iShoot.dk

Esbjerg Energy – Rødovre Mighty Bulls 5–4 (1-0, 2-0, 1-4, 1-0) OT

Max French blev matchvinder og tegnede sig for et hattrick, men også Felix Scheel storspillede og markerede sig med tre point, da Esbjerg tirsdag aften slog Rødovre for tredje gang ud af tre mulige i indeværende sæson. Vestjyderne måtte dog ærgre sig over at se Rødovre løbe med det ene point efter en stærk slutspurt, hvor gæsterne to gange på blot 26 sekunder formåede at score i spil seks mod fem med keeperen trukket ud.

Esbjerg tog tirsdag aften imod Rødovre hjemme i Granly Hockey Arena. Dette på dagen hvor vestjydernes situation i tabellen var blevet forbedret væsentligt, om end det var på en noget kedelig baggrund og helt uden at spille ishockey.

Her tænkes naturligvis på korrektionerne i tabellen, som fulgte i kølvandet på konkursen i Hvidovre, som blev proklameret tidligere på dagen. Alle points hentet mod Hvidovre trækkes dermed ud af regnskabet og her har vestjyderne vist sig at blive de store vindere, da Esbjerg som det eneste hold i ligaen, således ikke har formået at hente så meget som ét eneste point mod Hvidovre. Dette har forbedret Esbjergs position markant overfor hold som især Odense og Rødovre, men også Herlev og Herning er kommet indenfor nærmere rækkevidde for vestjyderne.

Hvor Esbjerg ikke på nogen måde har haft taget på Hvidovre, så har man til gengæld hidtil i indeværende sæson klaret sig fint mod Rødovre, som er blevet besejret i begge de hidtidige opgør i sæsonen, hvilket har kastet fem vestjyske points af sig.

Med en sejr i dag kunne vestjyderne således pludseligt bringe sig alene på 6. pladsen, fem eller syv point foran dagens modstandere fra Rødovre. Et scenarie, der på ingen måde havde været muligt for nuværende, uden Hvidovres deroute.

Begge mandskaber har kæmpet med både dagsform og pointhøst på det seneste, så mon ikke det var to sultne hold, der bød hinanden op til dans denne aften, hvor Esbjerg måtte undvære Jannik Christensen og Oliver Jessen, mens Rødovre stillede uden Dennis Christjansen, Julius Nyquist, Frederik Skovby og Stefan Ridderwall.

Esbjerg gav hjemmebanedebut til Brett Bellemore, men venter stadig på spilletilladelsen til Brady Austin. Målmandsduellen stod mellem William Rørth og Nicolaj Henriksen. Vestjyderne kårede forud for kampen Jeppe Vinther til november måneds profil.

Vestjysk føring efter livlig første periode

Kampen fik en ganske livlig start, hvor begge mandskaber fra første faceoff havde god fart i både skøjter og pasninger.

De første udvisninger indtraf netop som man havde rundet det sjette minut. Først måtte Esbjergs Christian Wejse til afkøling for en holding i offensiv zone og blot 20 sekunder senere blev Rødovres power play så neutraliseret, da Steffen Klarskov fulgte samme vej for en interference i egen zone.

Fire mod fire-spillet kastede ikke de store muligheder af sig, men det gjorde fem mod fem-spillet til gengæld et par minutter senere. Esbjergs nyerhvervede canadiske back Brett Bellemore viste glimrende overblik, da han fandt Felix Scheel midt i slottet. Herfra tog Scheel sagen i egen hånd og med et kort aftræk blev William Rørth passeret højt i målet. 1-0 til Esbjerg som man nærmede sig periodens halvvejsmærke.

Esbjerg fik chancen i power play et par minutter senere, da Kasper Jensen fik raget en udvisning til sig, men Esbjerg overtalsspil lod meget tilbage at ønske ved den lejlighed, hvor det faktisk var gæsterne der var mest på pucken. Harmløst power play af Esbjerg og gæsterne klarede uden de store problemer frisag.

Der blev ikke scoret yderligere i første periode, hvor Esbjergs nye canadiske back Brett Bellemore fik sat et solidt aftryk med et par godstogstacklinger, glimrende overblik, hurtig puckomgang og en overraskende god bevægelighed, størrelsen taget i betragtning. Han skal nok blive en solid forstærkning for vestjyderne, efterhånden som han for alvor kommer op i omdrejninger. Man fik umiddelbart et flashback til Mike Dalhuisen, der for tre sæsoner siden huserede i vestjydernes defensiv med en lignende autoritet.

Esbjerg trak fra i intens anden periode

Gæsternes Mads Eller trak en unødvendig udvisning for en sen tackling fire minutter inde i anden periode og straffen fra Esbjerg faldt prompte, da det vestjyske power play lynede godt et halvt minut senere. Efter hurtig puckomgang fandt Niklas Andersen Max French, der fik passeret Rørth til stillingen 2-0.

Rødovre havde også sine opblomstringer og særligt Jannik Karvinen fik budt ind med et par gode forsøg, som Henriksen dog tog sig sikkert af i værternes mål.

En bevægelig Esbjerg-box arbejdede stærkt for sagen, mens Colin Vock sad udvist for en slashing omkring det ottende minut og man fik dermed skabt vanskelige arbejdsbetingelser for gæsternes overtalsformationer, der da heller ikke kom frem til de score chancer.

Efter 13 minutters spil troede de fleste, at Niklas Andersen havde bragt Esbjerg yderligere i front, men scoringen blev annulleret for offside i målfeltet og dermed fortsat 2-0 på tavlen.

Tre minutter senere fik Esbjerg dog igen passeret Rødovres keeper og denne gang blev scoringen korrekt godkendt med det samme, da Felix Scheel, der havde taget opstilling lavt i slottet, blot skulle sætte bladet på en veltimet pasning fra Christian Wejse, for at øge til 3-0.

Få sekunder senere var det så Rødovres tur til at få en scoring underkendt, da Matthias Asperups scoring blev annulleret for at være sat ind med skøjten.

Dermed fortsat 3-0 på tavlen forud for tredje periode, som Rødovre startede i overtal som følge af lidt tumult mod anden periodes slutning.

Stærkt Rødovre-comeback sikrede overtid

Rødovre startede tredje periode som lyn og torden, da man allerede efter et minut fik reduceret til 3-1 på et break away, hvor Morten Andreasen sendte Sebastian Bergholt af sted ned mod Esbjergs mål. Her eksekverede Bergholt usvigeligt sikkert, da pucken blev smækket i kassen udenfor Henriksen rækkevidde.

Værterne så ikke umiddelbart ud til at lade sig gå på af modgangen og lagde stadig et højt pres på gæsterne, som det havde været tilfældet gennem en stor del af kampen.

Efter seks minutter trak Mads Eller sin tredje udvisning i kampen og efter to minutters vestjysk skydetelt kunne Rødovre prise sig lykkelige for, ikke at være kommet yderligere bagud. Men gæsterne stod imod og kunne et par minutter senere endda reducere til 3-2, da Steffen Klarskov trykkede af efter oplæg fra Mads Eller.

Fire minutter senere fik Esbjerg dog slået tilbage, da Max French scorede sit andet mål i kampen: Midt i slottet modtog canadieren en præcis pasning fra Felix Scheel og her behøvede French ingen betænkningstid; 4-2.

Kampen synes umiddelbart lukket, men Rødovre ville det anderledes. Med 36 sekunder tilbage formåede man således at reducere til 4-3 i spil seks mod fem med keeperen ude og for at det ikke skal være løgn, så gentog gæsterne bedriften blot 27 sekunder senere og altså kun ni sekunder før slutsignalet. Nicklas Carlsen og Matthias Asperup stod bag de pointgivende scoringer i slutfasen.

Max French afgjorde med sin tredje scoring

Kampen skulle dermed afgøres i overtid. Her stillede Esbjerg-coach med Max French, Mark Derlago og Brett Bellemore på isen og det skulle vise sig at være en fornuftig disposition, da de tre på 26 sekunder fik kombineret sig gennem Rødovres formation og dermed kunne afgøre kampen til værternes fordel, da Mark Derlago satte Max French op til den afslutning, som sikrede French sit hattrick.

Esbjerg fik med sejren spillet sig op på Metal Ligaens sjetteplads, allerede torsdag venter næste opgave, når vestjyderne skal til Aalborg. Næste prøvelse for Rødovre venter fredag aften, hvor turen går til Frederikshavn.