Fremragende udgangspunkt for Esbjerg

SønderjyskE-Esbjerg Energy 1-4 (0-2,0-2,1-0) Det var med overraskende tydelighed, at Esbjerg Energy her i aften fik sat sig igennem i den første kvartfinale i Metal Cup. Mestrene fra SønderjyskE blev i DM-revanchen sat godt og grundigt til vægs og med 4-1-sejren tog Esbjerg et forrygende resultat med i bussen mod vest.

Det var ellers SønderjyskE, der kom bedst ind i kampen med topangriberne Campbell, Quirk og Spelling som de toneangivende aktører. Men Jeff Frazee virkede opsat på sin gamle hjemmebane og lagde kimen til fine 60 minutter i Energy-buret.

Efter otte minutter slog en af de nye Esbjerg-imports, Matt Pistilli, til. Efter et godt træk snød han Myllykoski og scorede kampens åbningsmål. Fem minutter senere kiksede Marc Sørensen på SønderjyskE’s blå linje, og kort efter scorede Brock Nixon for gæsterne.

2-0 til Esbjerg, da Mario Lamoureux begyndte kampens dramatiske højdepunkt med et hårdt angreb på en SønderjyskE-spiller. Tyler Gotto gik i handsken på Lamoureux, og begge endte med at blive sendt i bad. To minutters overtal til SønderjyskE, der gerne havde set en større forskel på straffene til de to hold.

Men Esbjerg Energy havde momentum, og SønderjyskE koksede to gange totalt i det 26. minut. Først lod Thomas Spelling som bageste mand i powerplay Aaron Lee slippe af sted, og kort efter lavede Anders Førster “selvmål”, da Esbjerg havde en afventende udvisning på vej.

Jeff Frazee tog en friløber fra Kim Lykkeskov, men de næste chancer tilfaldt Esbjerg, og Esben Nielsen var tæt på at gøre aftenen endnu ondere for hjemmeholdet i en stærk anden periode af gæsterne.

Morten Skov havde mulighed for at reducere kort før pausen, men slog staven over pucken, og gæsterne var oppe med fire inden sidste periode.

SønderjyskE fik bedre fat i tredje periode, godt hjulpet på vej af en række overtalsmuligheder. Men powerplayet haltede noget, og Frazee fortsatte med at tage godt fra i Esbjerg-målet.

2118 tilskuere så dog SønderjyskE reducere efter små 53 minutter, da Mads Bødkers slagskud blev rettet af. Henrik Nielsen var tæt på yderligere reducering, men måtte nøjes med stolpen på Søren Daus oplæg.

Tiden gik for hjemmeholdet, og esbjergenserne kunne tage den korte tur hjem med en velfortjent føring før returen i morgen. Et fremragende udgangspunkt for Mark Pedersons mandskab, der udviste stor effektivitet og stærkt spil i begge ender i aften.

Man of the match: Jeff Frazee stod en flot kamp på sin gamle hjemmebane og foran ham leverede både Kasper Jensen og Wade Bergman flot. Hos hjemmeholdet lagde man mest mærke til de to udenlandske forwards Cory Quirk og Scott Campbell.