Fremragende hockey i Frederikshavn

Foto: Jan Korsgaard

Frederikshavn-Herning 3-1 (1-1,1-0,1-0) Det første semifinaleslag i Scanel Hockey Arena blev ligeså intenst som forventet. En fremragende ishockeykamp mellem to hold, der gav de over 2000 tilskuere fuld valuta for pengene.

En formidabel stemning på lægterne i Vendsyssel, og bortset fra de 25 medrejsende supportere fra Herning, var der jubel blandt publikum da de 60 minutters ishockey var overstået. Hjemmeholdet trak det længste strå med en 3-1 sejr.

Der blev leveret strålende ishockey igennem hele kampen, og i første periode var der en del muligheder. Hjemmeholdets Robin Bergman havde et par store muligheder for at bringe høgene i spidsen, og i den anden ende havde Kyle Essery tænkt sig at starte hvor han sluttede i fredags. De to keepere, George Sørensen og Simon Nielsen, havde dog ikke tænkt sig at åbne op.

Kampens første mål blev scoret i forbindelse med et overtal til hjemmeholdet. Lange Mathias Bau fandt et meget lille hul, og sendte skiven op i taget til 1-0 føring. Få mål bliver med garanti kendetegnende for den her serie, så alle mål er yderst vigtige.

Derfor var det også vigtigt da Kasper Degn kort efter var hurtigt over en retur fra George Sørensen, og kunne udligne til 1-1. Degn var især i den første halvdel af kampen en trussel, men han forsvandt mere og mere ud af opgøret.

Der var masser af dueller, uden det gik over gevind, og der var flere gange længe imellem spilstop. To gode hold, der sagtens kan få den her serie ud i de maximale syv kampe.

Der skal dog findes en vinder i alle kampe, og i aften blev det høgene der trak sig sejrrigt ud af opgøret. Amerikanske Adam Miller var den helt store fornøjelse i aftenens kamp, og det var også ham der bragte vendelboerne foran med 2-1. Han styrede et fornemt slagskud fra Tim Kunes ind bag Simon Nielsen, og sendte høge-fansene i ekstase.

Der var lige sat yderligere 20 procent på alt i aften i forhold til kvartfinalerne, og det var yderst underholdende i Scanel Hockey Arena.

I tredje periode fik gæsterne ellers en oplagt mulighed for at udligne. White Hawks forward Steffen Klarskov lavede en tåbelig udvisning, og så kunne Blue Fox gøre klar til overtal og håb om udligning.

Det blev ved håbet, for hjemmeholdets svensker, Robin Bergman, kom imellem en puck på blue-line, og så kunne han i fri position løbe ned mod Herning keeperen, og sikkert gøre det til 3-1.

Trods et sidste desperat forsøg fra Simioni ved at tage Nielsen ud, lykkedes det ikke Herning at få bragt spænding ind i opgøret. White Hawks fører 1-0 i serien, og næste slag finder sted fredag aften på den jyske hede