Frem og tilbage, Esbjerg tog ekstrapointet

Foto: Jan Korsgaard

Odense Bulldogs-Esbjerg Energy 3-4 (0-2,2-0,1-1) 0-1 Det var muntert at overvære ordkrigen mellem Odense Bulldogs-supporterne og Esbjerg Energy-spillerne, da de trådte ud fra isen i Bryggeriet Vestfyen sent i aftes.

En flok af de lokale tilskuere var ikke alt for glade for den store hollandsk-nordamerikanske back, og Dalhuisen svarede igen med en regulær opvisning i trash talk og truende adfærd.

Da han var færdig med det, storgrinede han og gjorde sig klar til tv-interview.

Sådan koger det nu engang imellem i kulisserne, og det er også, man som iagttager af sporten holder af – og mon ikke både Odense-supporterne og Mike Dalhuisen har grinet af situationen sent her i aften?

Nuvel, Esbjerg lignede et hold, der var totalt begravet et kvarters tid før kampen var slut.

Efter deling af fire mål i de to første perioder, sad Odense totalt på spillet i den første fase af de afgørende 20 minutter.

Fynboernes aggressive presspil fungerede perfekt, og Bulldogs skabte flere markante muligheder inde omkring Jeff Frazee.

Da 3-2-målet endelig kom, var det resultatet af et mønsterangreb, som Ryan McDonough forvandlede med et helt perfekt svirp uden mulighed for reaktion hos Frazee.

Der var spillet 43 minutter og anført af den nordamerikanske hær med Mitchell, Armstrong og Wiles rullede Odense bare på. Det er bestemt ikke luksusudlændinge, fynboerne har hentet ind.

Som så ofte før i kampene mellem de to hold i de seneste sæsoner var hele kampen en fuldstændig åben slagudveksling.

Derfor overraskede det vel egentlig ikke, at et Esbjerg-hold på randen af knockout formåede at komme tilbage i kampen.

Brock Nixon havde en op og ned-aften, men det var optur, da han efter 52 minutter – stik imod spillets fordeling på daværende tidspunkt – vendte sig om trak pucken op i nærmeste hjørne bag Galansky i Odense-målet. 3-3.

Minsandten om ikke gæsterne fik en kæmpe matchbold til sidst i den ordinære spilletid.

To Odense-udvisninger lige efter hinanden sendte Esbjerg i fem mod tre, og hele hæren af nordamerikanere – tilsat Anders Krogsgaard – blev kaldt til undsætning af coach Pederson.

Kort forinden Odense-udvisningerne havde Søren Nielsen haft et klokkerent skud på sammenføjningen, som også kunne have sikret Energy tre point.

Bulldogs-boksen arbejdede brillant og holdt Esbjerg-spillerne fra fadet til sidst i den ordinære spilletid. Og i overtiden, da overtallet fortsatte.

Men da Dalhuisen uimodståeligt brød ind i zonen med godt et minut tilbage, kunne hjemmeholdet og Galansky ikke mere. Esbjerg løb med bonuspointet.

De to første perioder kort: Masser af chancer og helt åbent hus i Odenses defensive zone i første periode. Til gengæld sylestærkt comeback af fynboerne i anden periode. Henry Hardarson – godt arbejdende i kæden med McDonough og Wiles – med et af sine sjældne mål, Dale Mitchell (2-2) prøver det lidt oftere.

Tilskuertallet (704) lider under den sene kampstart. Til gengæld er der mange på lægterne hjemme i sofaen i hele ishockey-Danmark.