Frederikshavn uden problemer i Herlev

Foto: Jan Korsgaard

Herlev Eagles-Frederikshavn White Hawks 2-6 (1-4, 1-0,1-2) (Af Michael Eriksson Kristensen) Der var på intet tidspunkt tvivl om udfaldet i ”Ørneborgen” i Herlev her til aften, hvor førerholdet i Metal Ligaen, Frederikshavn White Hawks, leverede det der skulle til for at beholde førstepladsen.

Med fire mål på præcis tre minutter, fra det syvende til det tiende minut i første periode, beviste vendelboerne, at der er klasseforskel mellem ligaens top og bund.

Godt nok chokstartede Eagles med en scoring i undertal efter fire minutter. Det var holdets klart bedste spiller i aften, Christoffer Lindhøj, der sendte pucken højt ind i høge-buret.

Men overraskelsen lurede ikke længe, da White Hawks leverede hockey som et tophold værdigt. Ingen tvivl om at holdet i aften tog opgaven i Herlev seriøst, hvilket kunne ses på alle fire kæder. Først var det Gorm Topholt der fik sendt pucken ind bag Schlæger i hjemmeholdets bur, og kort efter gjorde lange Bau det samme på en assist fra svenske Edman.

De var nærmest ikke færdige med at juble i udebaneafsnittet, inden Christian Kristiansen kunne sende pucken ind til 1-3, og fjerdekædens anden scoring i aften. God indsats af de unge gutter, der fik masser af værdifuld spilletid af coach Peter Johansson.

Som om det ikke var nok, så kunne en lettet Colin Vock juble ud til de 30-40 medrejsende fans fra Frederikshavn, da han prikkede pucken ind til 4-1. Vock var den store synder i søndagens topopgør mod SønderjyskE, så hans scoring var ekstra glædelig fra hans side i aften.

Scoringen blev endestationen for Schlæger, der blev erstattet af Peltonen, og samtidig en time-out til en flok rystede sort/gule spillere.

Det blev også 5-1 til White Hawks, inden første periode udløb, men desværre for vendelboerne blev målet af Tim Kunes annulleret for offside i målfeltet.

Anden periode vil ikke blive husket for de helt store højdepunkter. Nærmest var der kun to. Et defekt plexiglas skulle skiftes efter en tackling, og en reducering til 2-4 af Morten Mathiesen i overtal. Det mål kunne Mathiesen dog takke høgenes Niklas Edman for, da svenskeren på besynderlig vis fik fumlet pucken i mål med handsken.

I tredje periode kørte gæsterne sikkert kampens tre point i hus. En lille opsang i omklædningsrummet havde uden tvivl hjulpet, så vendelboerne kom ud som lyn og torden i de sidste tyve minutter.

Det gav pote efter knap tre minutter, da Colin Vock igen fik nettet til at blafre. Amerikaneren ligner, sammen med backen Tim Kunes, vendelboernes vigtigste kort mod det kommende slutspil.

Ingen tvivl om udfaldet i aften i Herlev, hvor hjemmeholdet for længst er gået på sommerferie. Ærgerligt for Metal Ligaen, at der skal være så stor forskel på top og bund, men stor ros til Frederikshavn for at tage opgaven seriøst og levere det, der skulle til for at hente tre vigtige point i bestræbelserne på at holde SønderjyskE bag sig.

Niklas Edman lukkede og slukkede med 6-2 scoringen i Herlev, efter flot forarbejde af hans landsmand Robin Bergman.