Frederikshavn tog 4-2 sikkert hjem

Frederikshavn White Hawks-Herning Blue Fox 4-2 (2-1,2-0,0-1) To gode perioder var nok for Frederikshavn White Hawks i aftenens Metal Liga-kamp mod Herning Blue Fox. Gæsterne vandt skudstatistikken stort, men en miserabel midterste periode kom til at koste point for midtjyderne, der måtte tage bussen hjem med nul point. 

Frederikshavn viste klasse i powerplay i første periode. Herning noterede tre udvisninger, og to gange straffede hjemmeholdet med scoringer. Kampens åbningsmål var flot:

Fra venstre kant smadrede Jacob Dahlström direkte op under overliggeren, da han fik en “triller” – var det ikke sådan, vi sagde i gamle dage, om en bold eller en puck, der bare blev lagt til rette – serveret fra toppen. Dejligt svensk mål. Der var spillet 6:37 minutter.

I det 18. minut eksploderede kampen med to hurtige kasser. Først var det Mathias Bau, der på snu manér sendte pucken ind på benet af Daniel Nielsen. Derefter fik Kyle Essery lusket sig ned bag mål og passet til Tomas Sinisalo, der sikkert passerede George Sørensen i White Hawks-buret.

2-1 efter en jævnbyrdig første periode, hvor Herning havde mindst lige så meget puck som hjemmeholdet. Men Blue Fox formåede ikke at gøre noget konstruktivt i den ene mulighed, gæsterne fik i powerplay.

Hverken Rasmus Nielsen eller Daniel Nielsen var vågnet kort inde i anden periode, da de blev snydt af en veloplagt Mathias Bau.

Manden med de sjællandske aner tog kort efter starten i anden periode fat i pucken, vristede sig forbi Rasmus Nielsen og skød perfekt. Daniel Nielsen backcheckede og tog udsynet fra målmand Simon Nielsen. 3-1.

Nielsen havde fået fortrin for Lubos Pisar for første gang i sæsonen, og stod for første gang i den danske liga siden den sidste kamp i kvartfinalepuljen i 2011, hvor Nielsen i målet for AaB Ishockey tabte til SønderjyskE i Ronny Larsens sidste kamp i karrieren.

I dag blev Simon Nielsen ofte udfordret af lange Mathias Bau, som Blue Fox-backerne havde svært ved at holde, og i det hele taget var gæsterne fra Herning en sørgelig omgang i anden periode.

Thomas Søndergaard scorede 4-1-målet kort før anden pause, da han mosede sig ind blandt venner og fjender, stak staven frem og prikkede pucken over stregen. De fleste af fine 2103 tilskuere i Scanel Hockey Arena jublede.

Herning kom ud til tredje periode som vilde heste. Tomas Sinisalo blev snydt for et straffeslag kort efter pausen, da han blev hægtet af Rasmus Søndergaard.

Belønning kom i form af en reducering efter 47 minutter. Blue Fox fik brudt et frederikshavner-opspil og pucken endte ved Joachim Linnet, der stensikkert satte den i krydset fra kort afstand. Herning var “all over” i 15 minutter af tredje periode, og man kunne undre sig over, at midtjyderne ikke havde sat den kadence fra kampens første minut.

I aften var Mathias Bau den dygtigste solist. Han var virkelig vanskelig at holde for Hernings forsvar, og Baus uortodokse stil er en pudsighed. Selv om han er stor, er han teknisk dygtig.