Frederikshavn stoppede Esbjergs pointstime

©iShoot.dk

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks 0–2 (0-0, 0-2, 0-0)

Frederikshavn var bedst til at lukke af bagude, eliminerede fejl og havde en veloplagt Tadeas Galansky i målet, da man tirsdag aften sejrede med 0-2 i Esbjerg, trods kun 11 afslutninger på mål, i en lidet seværdig eller underholdende kamp. Målmandskiks kostede gæsternes andet mål, mens man hos Esbjerg savnede mere gejst og vilje.

Det var vestjyderne der i dén grad havde revanche til gode, da man tirsdag aften tog imod Frederikshavn på egen is. Nordjyderne har således sejret overbevisende i alle tre hidtidige indbyrdes opgør i indeværende sæson og faktisk er Frederikshavn det eneste hold i ligaen, som Esbjerg endnu ikke har formået at besejre.

Men man havde grund til optimisme i Esbjerg, hvor man senest nedlage førerholdet fra Rungsted og i øvrigt har fået pointudbytte i de seneste 11 kampe i træk. Unægtelig en fin formkurve, her halvanden måned før grundspillet slutter.

Der var tale om en såkaldt seks-pointskamp, da gæsterne med en sejr kunne bringe sig netop seks point foran Esbjerg, mens en vestjysk sejr i ordinær tid, ville bringe Esbjerg á point med Frederikshavn på Metal Ligaens fjerdeplads.

Hjemmeholdet stillede uden Oliver Jessen, mens nordjyderne måtte undvære Thomas Larsen og Kasper Kristensen.

Målmandsduellen stod mellem Tadeas Galansky og Mathias Seldrup.

Chancefattig og udramatisk åbningsperiode

Efter en afventende start, hvor de to mandskaber lige skulle føle hinanden lidt an, fik Esbjerg efterhånden sat sig mest på begivenhederne.

Første større og reelle målchance stod der da også Esbjerg på, da Felix Scheel med en elegant tværpasning efter syv minutters spil, fik spillet Mark Derlago fri til afslutning fra en halvspids vinkel. Men Galansky var på sin plads i gæsternes mål og fik afværget.

Ellers havde det været småt med åbne chancer og kvalificerede afslutninger i en første periode, hvor værternes Jesse Mychan tegnede sig for kampens første udvisning efter 12 minutters spil.

I det nordjyske power play der fulgte i kølvandet på Esbjergs udvisning, fik Frederikshavnerne indledningsvist etableret sig stærkt i værternes zone, men trods et solidt spillemæssigt overtag, så formåede nordjyderne ikke at finde afgørende sprækker i hjemmeholdets box play.

Det var umiddelbart værterne der sluttede perioden bedst af, da man i et par omgange fik testet Galansky fra nogle ganske vist relativt ufarlige positioner.

Som følge af en udvisning til Grom Topholdt kunne Esbjerg slutte første og starte anden periode i overtal. Skudstatistikken efter de første 20 minutter lød på 12-4 i Esbjergs favør, men umiddelbart synes det vestjyske overtag nu ikke så udtalt, som statistikken umiddelbart kunne indikere. Det var fortsat en ganske lige og jævnbyrdig kamp, mellem to mandskaber der arbejdede stenhårdt for sagen.

Frederikshavn bedst i uskøn anden periode

Lad det være sagt med det samme, der blev arbejdet mere end der blev spillet poleret ishockey i en anden periode, der var præget af ustruktureret spil og halvdårlige pasninger hos begge mandskaber.

Dette til trods, så fik Frederikshavn rent målmæssigt den bedste start på perioden, hvor man kort tid efter at være blevet fuldtallige, formåede at bringe sig i front med 0-1. Cam Spiro sendte her en perfekt timet og millimeterpræcis pasning ind foran mål, hvor Christopher Frederiksen blot skulle sætte bladet på, for at bringe gæsterne i front med en fornem styring. Kynisk og effektivt af frederikshavnerne.

Trods et par Esbjergudvisning omkring periodens halvvejsmærke fik gæsterne ikke scoret. Man havde lidt svært ved at finde melodien i overtalsspillet og man savnede flere afslutninger og generelt mere målsøgende spil fra gæsternes side.

Esbjerg-keeper Mathias Seldrup indtog en uheldig hovedrolle, da gæsterne fordoblede deres føring efter 17 minutters spil. Seldrup gik bag mål for at møde pucken der var på vej rundt langs banden, men her fik vestjydernes målmand ikke spillet pucken særligt hensigtsmæssigt. Dale Mitchel var hurtig i opfattelsen og brugte lige dele rutine og målnæse, da han ganske uproblematisk skar ind foran mål og uassisteret øgede til 0-2 i det næsten tomme mål.

En kold spand vand i hovedet på værterne, der minuttet for inden havde haft deres måske bedste mulighed i modsatte ende af banen.

Der blev ikke scoret yderligere i anden periode, som kun talte 12 afslutninger kombineret de to hold imellem, heraf kun et fåtal af den kvalificerede og farlige slags.

Vedvarende men effektløst vestjysk pres

Fra starten af tredje periode fik man set lidt mere af den vestjyske gnist og gejst, som man havde savnet i de første 40 minutter.

Esbjerg-spillerne virkede mere determinerede, men alligevel fornemmede man, at den sidste margin manglede, mens Frederikshavn spillede klogt, forsvarede sig dygtigt og ikke gjorde tingene mere komplicerede end højest nødvendigt.

Det var ikke meget gæsterne fik skabt fremad banen i tredje periode, men til gengæld stod man godt og solidt i egen zone, hvor Esbjergs forwards ikke blev levnet megen plads.

Esbjerg-spillerne formåede dog aldrig at finde den afgørende åbning i gæsternes defensiv, hvor også Galansky tog godt fra, når det for alvor brændte på.

Mest bemærkelsesværdige begivenhed i tredje periode var vel egentligt, da dommerne mistede tålmodigheden i forbindelse med et udstyrsproblem hos Galansky, hvorefter dommerne dikterede et målmandsskifte. Galansky var dog tilbage i kassen igen efter næste spilstop.

Trods en udvisning til Frederikshavn i slutfasen, hvor Esbjerg også trak Seldrup ud til fordel for en ekstra markspiller, da der resterede 1:40, og altså spillede seks mod fire, så formåede man aldrig rigtigt for alvor at true gæsternes sejr. Frederikshavn har dermed besejret Esbjerg fire gange ud af fire mulige i denne sæsons grundspil.