Frederikshavn smed top fire-muligheden hjemme

Frederikshavn White Hawks-Hvidovre Fighters 2-3 (1-1,0-1,1-0) 0-0, 0-1 White Hawks fejlede på det groveste i grundspillets sidste kamp, med endnu en deprimerende hjemmekamp. Holdet er fuldstændig ramt på selvtilliden, og har slet ikke tur i den for tiden. Holdet lykkedes ikke med at besejre bundproppen Hvidovre, for det var nemlig gæsterne der vandt kampen på straffeslag. Det var dermed White Hawks 14 nederlag på hjemmebane, ud af 25 mulige i sæsonen.

Hvidovre indledte opgøret ganske fortræffeligt, og pressede godt på mod den frederikshavnske defensiv. Vendelboerne lignede nogen der var en smule nervøse, og deres 13 hjemmebanenederlag i sæsonen, og kampens vigtighed, gjorde nok ikke den nervøsitet mindre.

Victor Cubars var en nydelse at se i kampen. Han var her, der og alle vegne, og altid pågående når han havde pucken. Den fik han efter små syv minutter foræret af Nick Olesen, og fik soloridt ned mod Thomas Lillie. Sikkert sendte han pucken mellem benene på høge-keeperen, og så stod der 0-1 i Nordjyske Bank Arena.

Han havde også nær gjort det til 0-2 kort efter. Her var dommeren lidt for hurtig til at fløjte for blokering, for pucken dansede på stregen. Her var Cubars klar til at smide skiven det sidste stykke over, men dommeren havde desværre ikke den fornødne is i maven i den situation.

Hjemmeholdet arbejdede sig ind i opgøret. Først havde Gorm Topholt et ganske fornuftigt forsøg der gik lige forbi mål, og Cam Spiro var centimeter fra at passere Lundström, men svenskeren fik reddet med skulderen.

Et enkelt powerplay til Hvidovre blev ikke udnyttet, og kort efter slog hjemmeholdet til. Her var det Mads Larsen der fyrede et slagskud på stolpen, og her stod Jens Henrik Tönjum klar til at passere landsmanden i Hvidovre-buret. 1-1 efter første periode, hvor Hvidovre vel ret beset burde have været foran. En rigtig stor chance til Victor Cubars i slutminuttet af perioden, hvor han måtte sende Thomas Lillie ud i en stor redning.

Uha en gang rod vi blev vidne til i anden periode. Masser af fejlpasninger, og generelt bare skidt spil af begge mandskaber. Hvidovre sloges dog for sagen med de midler, og blot 14 markspillere de havde til rådighed. Men der var langt mellem snapsene, som man ellers godt kunne bruge i den sibiriske kulde der også var sneget sig inden for i en stemningsforladt og kold skøjtehal i Frederikshavn.

Der var enkelte muligheder i begge ender, men ikke noget man sådan kunne blive videre begejstret over. Kampens betydning for hjemmeholdet var tydeligt sad i hovederne på dem, for spillet fungerede absolut ikke. Det var snarere frustration der stod i hovedet på dem, hvilket blev illustreret meget godt da ellers normalt så rolige Mark Müller fik et flip på dommeren. Han modtog en korrekt udvisning, men fik så brokket sig til yderligere to plus 10 minutter i straffeboksen.

For at gøre ondt værre for høgene, så kunne Hvidovre score anden periodes eneste mål, da Magnus G. Povlsen lidt heldigt modtog pucken, og resolut sendte den højt ind over Lillie. 1-2 efter 40 minutter, og mishagsytringer fra et ellers fåtalligt (965) hjemmepublikum, kunne høres da anden periode blev blæst af.

Det så bestemt ikke lovende ud for hjemmeholdet, der samtidig kunne følge med i at Esbjerg bare høvlede det ene mål ind efter det andet i Odense. Spillet hang slet ikke sammen, og holdet lignede slet ikke nogen med tro og attitude på at få vendt skuden. Selvtillid er der ikke meget af i vendelboernes trup.

Et powerplay blev nærmest ikke stillet op i tredje periode, men da Hvidovre blev fuldtallige var det ud af ingenting at der blev udlignet til 2-2. Det var Henrik Eriksson der nettede ud af ingenting, og bragte lidt tro ind i hjemmeholdet.

Victor Cubars havde dog nær gjort det til 2-3 sekunder senere, da Hvidovre var i en tre mod en mod høge-buret. Han misbrugte dog forsøget, og kort efter blev hjemmeholdets Roberts jekimovs nedlagt, og korrekt straffeslag. Letten misbrugte dog på en glimrende Lundström, og derfor stadig 2-2 med 11 minutter igen.

Det indledte dog for alvor et pres mod Lundström, der var på overarbejde i tredje periode. Han tog godt fra svenskeren, og var sammen med Cubars sit holds bedste i aften. Mads Larsen fik en stor mulighed med syv minutter tilbage af opgøret, men han ventede for længe med afslutningen, og så kom der en Hvidovre stok i vejen. White Hawks skulle forcere grundet de andre resultater i Metal Ligaen, da en sejr efter overtid nu ikke længere var nok til en top 4 placering. Det gav muligheder i den anden ende, hvor Adam Carnestad var tæt på, men han skød forbi målet på en relativ stor chance.

White Hawks tog Thomas Lillie ud til sidst i forsøget på at få alle tre point og beholde fjerdepladsen, men det gav ikke andet end et par løse chancer, og derfor skulle kampen afgøres i overtid.

Den symboliserede egentlig vendelboernes sæson hidtil, da de fik to hele minutter i 5 mod 3 uden at score. Alt for meget har ikke fungeret for White Hawks mandskabet i denne sæson, og de skal ikke beskyldes for at have forkælet deres hjemmepublikum.

Der skulle straffeslag til at få de kosmetiske point fordelt, og her trak Hvidovre det længste strå med en enkelt scoring ud af i alt fire forsøg til hver. Det var Rasmus Hansen der gjorde sig selv til matchvinder, og dermed kunne en flot Hvidovre sæson få ende.

I øvrigt stor cadeau til Hvidovre for ikke at lægge sig ned, selvom sæsonen sluttede for et par uger siden. Stærkt af dem at tage til Odense og Frederikshavn og yde så stærk modstand, mod mandskaber der havde så uendelig meget at spille for.

Tid til selvransagelse i Frederikshavn, der på ingen måde kan være tilfredse med deres grundspil. En sikker tredjeplads blev smidt fuldstændig på gulvet, og en flok selvtillidsramte spillere og trænerteam har noget at arbejde med, inden slutspillet begynder om godt en uge.