Frederikshavn slog til i slutfasen

Frederikshavn White Hawks-Rungsted Ishockey 5-2 (1-0,1-1,3-1) Begivenhederne stod i sorgens tegn i aften i Frederikshavn, hvor klubben tog afsked med Craig Chapman, der døde i går (Omtalt andetsteds her på siden). White Hawks vandt aftenens kamp med 5-2, og det er en sejr, der uden tvivl bliver dedikeret til Chappy og hans søn Christian, der så kampen fra tilskuerpladserne. Følelserne sad uden på tøjet, og derfor var det en stille aften i Scanel Hockey Arena grundet omstændighederne.

Det startede livligt i første periode, hvor der de første fem minutter flere gange var bud efter målet. De to keepere, George Sørensen og Michael Clemente, havde nok at se til i begyndelsen.

Først var Ossi Saarinen tæt på for gæsterne, men en fornem refleks af Sørensen forhindrede scoring til gæsterne, og kort efter burde Thomas Søndergaard have bragt høgene i front, men her stod Clemente flot i vejen.

Der skulle dog gå 12 minutter inden aftenens første scoring i Scanel Hockey Arena, og her var det Colin Vock, der blev spillet fri med en lang pasning mod Rungsted-keeperen. Amerikaneren svigtede ikke til stor jubel hos hjemmeholdets fans.

Gæsternes svensker, Erik Hjalmarsson, afsluttede første periode i straffeboksen med to udvisninger. Da den første udløb, var han kun på isen i ganske få sekunder, inden han igen måtte gå den tunge gang. Hjemmeholdet fik dog ikke udnyttet overtallene.

White Hawks kom i starten af anden periode i overtal fem mod tre, men det var Rungsted der havde den største mulighed i det overtal til vendelboerne.

Kangasniemi fik lidt tilfældigt en friløber, men desværre for ham og de øvrige Rungsted-drenge, traf pucken stolpen.

Anden periode var i øvrigt en sløv affære fra hjemmeholdets side, der flere gange forsøgte sig med de svære pasninger i stedet for at gøre det simple. Det bragte flere dumme situationer med sig, hvor Rungsted viste sig farlige på kontra.

Høgene fik dog bragt sig foran 2-0, da Adam Miller styrede en puck i mål fra Mads Larsen. Men det var nærmest en stor sovepude for vendelboerne. Anders Feddersen havde gæsternes andet skud på stolpen i aften, og George Sørensen måtte et par gange hive et par redninger ud af ærmet.

Forhindre en scoring i de døende minutter af perioden kunne han ikke, da Anthony Aquino i to omgange fik listet pucken ind bag hjemmeholdets keeper. Det bragte smilene frem hos de to medrejsende Rungsted-supportere, der havde taget den lange tur til Frederikshavn.

Tredje periode var kun godt to minutter gammel, da gæsterne fik udlignet. Det var Kangasniemi, der fik en fornem pasning tæt under mål fra Feddersen, og han udnyttede muligheden sikkert.

Hjemmeholdet begyndte efter udligningen at arbejde hårdere mod et bundsolidt og godt kæmpende Rungsted mandskab. Det var flere gange tæt på, men Clemente leverede store redninger i gæsternes bur.

Med ti minutter igen tog høgenes Thomas Søndergaard revanche for afbrænderen i første periode. Han modtog pucken på blue line, og med en enkelt finte fik han rundet en Rungsted-back og sendte skiven i mål.

Afgørelsen faldt med godt tre minutter igen, da ligaens hurtigste spiller Jacob Dahlström udplacerede Clemente. En fornem scoring af svenskeren, der var assisteret af sine to landsmænd Bergman og Olsson.

Gæsterne tog keeperen ud til sidst i håb om yderligere spænding, men det ødelagde Mark Müller med scoring i tom kasse til 5-2.

Rungsted kæmpede bravt i aften, men deres lidt tynde bredde grundet U20-spillernes træningslejr, og en Morten Green, der blev skadet i midten af tredje periode, gjorde, at holdet ikke havde kræfterne, da det virkelig gjaldt.