Frederikshavn sejrede i nytårsbrag

Foto: Jan Korsgaard

Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks 2-3 (0-1, 1-2, 1-0) Gigantium var fyldt til bristepunktet, og det var ikke muligt at presse flere folk ind i hallen til dette lokalbrag, selvom der var meget stor efterspørgsel på billetter. Allerede under opvarmningen var stemningen høj med masser af sang mod hinanden, og det lovede godt for kampen.

Til kampen var Pirates uden Tobias Ladehoff og Oliver Anker Christensen grundet skader, mens backen Lasse Bo Knudsen sad over med karantæne. Ligeledes var Peter Quennevilles papirer ikke kommet i orden endnu. Hos Frederikshavn var det Christian Larsen, der startede på mål, mens der ikke var nogle skader på markspillerne.

Det endte dog ikke, som størstedelen af publikum havde håbet på, men de fik masser af dramatik og et par hold, der fik lov til at spille fysisk. Det endte med en sejr på 3-2 til Frederikshavn.

Da spillerne løb på isen var der stor ild og pyroteknisk show, hvilket også var med til at få stemningen til at stige lidt ekstra. Spillet på isen lovede også godt for starten, hvor det var Aalborg, der startede med at være hurtigst på skøjterne og var med til at skabe en del chancer.

Olivier Hinse var første mand, der var tæt på, men han fik ikke staven på en god tværpasning fra Kirill Kabanov, som Frederikshavn havde været en smule efter i deres optakt. Frederikshavn kom til sporadiske chancer, hvor Roberts Jekimovs var tættest på, men hans skud røg lige forbi den fjerneste opstander.

Aalborg blev ved med at producere flere store muligheder, hvor Pierre-Olivier Morin og Emil Marcussen havde de bedste muligheder. Martin Lefebvre skød også en masse fra blueline med god trafik foran mål, men Christian Larsen var på plads hver gang.

Lidt imod spil og chancer, så var det Anthony DeLuca, der scorede kampens første mål, da han bragte Frederikshavn foran med 1-0. Mens de fleste spillere var igang med skifte ud, så trak han ind foran Tadeas Galansky og lagde pucken i nettet til stor jubel blandt de mange medrejsende Frederikshavn-fans.

Gigantium kogte efter bare et minut af anden periode, da Martin Lefebvre sendte pucken i nettet til 1-1. Opspillet kom fra Julian Jakobsen, der var kommet ud af udvisningsboksen samt Olivier Hinse.

Aalborg pressede på mod Christian Larsen, men det var ikke muligt at få sendt pucken i nettet. Aalborg havde en stor mulighed for føringsmål, men i stedet blev Roberts Jekimovs og Simon Grønvaldt sendt afsted i to mod en, hvor sidstnævnte sikkert sendte afleveringen i nettet. Nu var festen startet for Frederikshavns medrejsende fans, og det virkede til, at det var Frederikshavn, der stille og roligt fik et lille overtag i kampen.

Godt nok med en del puckbesiddelse til Aalborg, men det var Frederikshavn, der var farligst, når det kom til muligheder.

Frederikshavn fik også fordoblet føringen, da Kristian Jensen sendte et forholdsvis ufarligt skud afsted, men Galansky blev overrasket, og kom ikke i position til det.

Begge hold fik lidt udvisninger i slutningen af perioden, hvor Aalborg kunne starte 3. periode i overtal. Aalborg producerede chancer, men Frederikshavn var stærke til at lukke ned for de helt store chancer, så Christian Larsen ikke skulle lave de helt store redninger.

Mens Aalborg var i powerplay, havde Kirill Kabanov en helt stor mulighed for at reducere til 2-3, men Christian Larsen var hurtigt ved stolpen og fik reddet. Aalborg fik dog reduceret med små fem minutter igen, da Julian Jakobsen skøjtede hårdt mod mål og fik en pasning på det rigtige tidspunkt, som han bare skulle sætte staven på.

Aalborg satsede mod slutningen alt og fik Tadeas Galansky ud med omkring 30 sekunder igen af perioden. Man ville sandsynligvis gerne have haft ham ud lidt tidligere, men Kirill Kabanov havde taget en udvisning med omkring tre minutter igen. Aalborg var tæt på at udligne, men Christian Larsen var i vejen for skuddene, uden at han sandsynligvis selv vidste, hvor pucken var.

Tiden løb af uret, og Frederikshavn kunne tage nordenfjords med de tre point i en kamp, hvor de havde meget god kontrol over Aalborg, og store dele af kampen kun tillod skud fra dårlige vinkler, som Christian Larsen kunne tage sig af. Når Aalborg kom frem til store muligheder, så var Christian Larsen klar med en redning eller to, og han spillede en god kamp.