Frederikshavn-sejr efter målrig anden periode

Vojens Efterskole
Foto: iShoot.dk
Vojens Efterskole

Rødovre Mighty Bulls-Frederikshavn White Hawks 2-6 (1-0, 1-4, 0-2): Spændende duel mellem to mandskaber, der inden opgøret lå side om side i Metal Ligaens øvre halvdel.

Stort fokus på 31-årige Rasmus Astrup, da han spillede sin kamp nummer 500 i Rødovre-trøjen. Blomster og hæder til den rutinerede center på isen inden første puckkast. Og så spillede Astrup i øvrigt i en trøje med ‘500’ på ryggen.

Frederikshavn sikrede sig tre sikre point efter en solid anden periode, hvor gæsterne udnyttede den megen plads, som Rødovre tillod foran målet. Fire scoringer af Mario Simionis mandskab i anden periode, og hjemmeholdet kom sig aldrig over chokket. Rødovre, der egentlig havde masser af store chancer, men som blev stoppet af målmand Thomas Lillie.

Relative rolige minutter i begyndelsen af kampen, hvor der ikke blev satset alt for meget frem ad banen. Rødovre havde muligheden i powerplay kort inde i perioden, men målmand Thomas Lillie og resten af frederikshavnerne klarede frisag.

Hjemmeholdet fik ny chance i overtal kort efter, og denne gang gav det fuld bonus. Connor Hardowa havde nærgående skud, men det var kaptajn Morten Andreasen, der bød ind med første scoring. Han modtog pucken kort for mål og listede den op i nærmeste hjørne, og så var Mighty Bulls i front.

Gæsternes Marcus Pedersen fik kæmpe chance minuttet efter, men Stefan Ridderwall var vaks i kassen. Rødovre slog hurtigt igen og etablerede et to-minutters langt pres i Frederikshavns zone. Det hele endte med, at Sebastian Bergholt blev trippet omkring blå linje, og så var der nyt overtal til Rødovre. Igen et flot powerplay af hjemmeholdet, der med koncentration og intensitet fastholdt et solidt pres på målet.

Frederikshavn fik deres første powerplay med seks minutter igen, men vendelboerne blev ikke for alvor farlige på trods af længere spil i Rødovres zone.

Mads Eller var millimeter fra et øge føringen, da han på en kontra sendte pucken på den ene stolpe på et forsøg midt i slottet. Rødovre dominerede spillet i fem mod fem, og Nicklas Carlsen bød også ind med et forsøg, der var tæt på et resultere i mål, men pucken strøg forbi Thomas Lillies hjelm ved den ene stolpe.

Rasmus Søndergaard og Anthony DeLuca havde glimrende forsøg i det sidste minut af første periode, men Stefan Ridderwall havde fået stærk indgang på matchen.

Frederikshavn fik bedre fat i spillet fra anden periode med større intensitet og fight i nærkampene. Kristian Jensen havde et kvalificeret forsøg efter et par minutter, men Stefan Ridderwall fortsatte de gode takter.

Og den stærke start på perioden skulle også give profit til gæsterne. Jens Henrik Tönjum fik rigeligt med plads rundt om målet i højre side, og så smækkede han pucken over skulderen på Ridderwall og op i fjerneste hjørne fra en yderst spids vinkel.

Frederikshavn i powerplay et par minutter efter, og det bragte en føring af sig. Rødovre fejlede i et forsøg på at få pucken ud af zonen, og så blev hjemmeholdet fanget. Kristoffer Lauridsen afsluttede, og pucken faldt ud til Cameron Spiro, der uhindret kunne sende pucken ind i et halvtomt mål. Ridderwall ude af position, da pucken ændrede retning. 1-2 efter små seks minutter.

Rødovres hidtil største chance i kampen tilfaldt jubilaren Rasmus Astrup, der missede en ellers perfekt tværpasning fra Matthias Asperup i en tre mod en-situation. Sekunder senere var det Asperups egen tur til at misbruge en kæmpechance, og denne gang en kæmperedning af Thomas Lillie.

Bedst, som Rødovre igen pressede ind i kampen, slog Frederikshavn til med tredje scoring. Efter lidt tilfældigheder foran Ridderwalls mål, fik Jens Henrik Tönjum sendt pucken ind langs isen, og svenskerens anden scoring i aften gjorde det således til 1-3 på måltavlen. Rødovre tog timeout efter målet.

Frederikshavn havde spillet bedst i anden periode, og Thomas Søndergaard fik også næste forsøg med et stolpeskud – med syv minutter til pause. Rødovre havde til gengæld levet på kontra og skabt nogle store chancer på disse.

Det skulle blive endnu bedre for gæsterne, der i et nyt powerplay øgede til 1-4. Vendelboerne spillede et glimrende overtal med solidt pres på målet, mens Stefan Ridderwall sprællede på livet løs i målet. I en enkelt situation leverede han dobbeltredning, inden Nick Olesen uhindret kunne score. Igen manglende markeringer fra hjemmeholdet. Og aldeles effektivt af Mario Simionis mandskab. Fire mål på 11 minutter.

Rødovre trådte et niveau op efter Frederikshavns fjerde mål med større fight. Connor Hardowa fik stor chance midt i slottet efter klumpspil, og pucken havnede hos Morten Andreasen, der med aftenens anden scoring reducerede til 2-4. En livline til hjemmeholdet 29 sekunder før pause.

Stefan Ridderwall blev kørt omkuld kort inde i tredje periode, og svenskeren skulle bruge et par minutter til at sunde sig. Cameron Spiro røg ud i to minutter. Men blot tre sekunder efter faceoff blev Mads Eller sendt samme vej for forsinkelse af spillet. Stor utilfredshed hos hjemmeholdet.

Rødovres svenske keeper forlod kampen efter et halvt minut i fire mod fire. Formentlig groggy efter sammenstødet med frederikshavneren.

Frederikshavn kreerede gode chancer, men William Rørth, der var kommet ind i Rødovres mål, spillede sig til en god start. Ganske underholdende hockey i denne fase af kampen, hvor der også kom flere gnister i nærkampene.

Jens Henrik Tönjum tæt på at fulbyrde sit hattrick, da han efter otte minutter sendte pucken på det inderste af stolpen langs isen. William Rørth vågen og blokerede straks, da pucken gled hen ad målstregen.

Rødovre i tungt pres i denne fase af kampen i jagten på reducering. Patrick Flügge med stor chance tæt under mål, og Thomas Lillie agerede sprællemand på målstregen.

Hjemmeholdet satsede stort, og det gav chancer den anden vej til Frederikshavn. I en to mod en-situation kunne Nick Olesen øge til 2-5 uden chance for William Rørth. Der var seks minutter til slutfløjt, og det begyndte at ligne en sikker sejr til gæsterne.

Lyset blev endeligt slukket for Rødovre, da Kristian Jensen smækkede pucken højt op i målet – igen efter dårlig clearing af Rødovre, der levnede Frederikshavn meget plads omkring målet i aften.

De sidste to minutter af matchen bød på powerplay til Rødovre, men gæsterne i stærkt undertal hindrede yderligere scoringer i aften. Og så kunne Frederikshavn og de omkring 30 medfølgende fans i den ene ende juble over en stensikker 2-6-sejr.

Jens Henrik Tönjum må fremhæves i aften med en formidabel arbejdsindsats krydret med to scoringer. Også en stor kamp af Thomas Lillie i buret.