Frederikshavn satte Aalborg på plads i sæsonens – måske – sidste opgør

©iShoot.dk

Frederikshavn White Hawks-Aalborg Pirates 5-2 (0-0,3-0,2-2) Aalborg Pirates led nederlag i grundspillets sidste opgør, da de blev sendt til Limfjordsbyen med et 5-2 nederlag i baggagen. Det nederlag blev ikke skæbnesvangert for de røde, for Esbjerg Energy formåede ikke at besejre SønderjyskE i heksekedlen i Vojens, så aalborggenserne får hjemmebanefordelen i kvartfinalerne om små 14 dage.

Trods ingen mål efter første periode, var kvaliteten og underholdningen helt i top i det nordjyske lokalslag. Begge hold gav af et godt hjerte, og der blev tacklet igennem i hvert eneste skift. Der var også masser af chancer i begge ender, hvor Galansky og Quemener havde nok at se til.

Største mulighed stod gæsternes Sebastian Brinkman for da piraterne var i overtal, men hans forsøg prellede af på overliggeren. I samme overtal for gæsterne var høgene tæt på to gange, hvor Cam Spiro, og kort efter Dale Mitchell, havde gode kontramuligheder.

Aalborg havde faktisk pucken inde bag Galansky, men her stod hoveddommer Reimer godt placeret, og annullerede korrekt scoringen for offside i målfeltet

Det var i det hele taget et lokalopgør som vi har set mange gange tidligere. Begge hold insisterende på ikke at give modstanderen en millimeter plads på isen, og det resulterede i mange små kampe i kampen. Begge hold så på den måde ud til at være i slutspilsform, hvor kun et par scoringer havde pyntet på en fremragende første periode.

Anden periode startede på samme livlige måde som første var afsluttet. Mikkel Højbjerg havde en glimrende mulighed da han blev spillet fri, men ved bagerste stolpe var Galansky klar med en fornem redning med benskinnen.

Det første mål lå og lurede, og begge hold havde vel egentlig fortjent det. Men det var hjemmeholdets supportere der kunne juble over 1-0 føring, da hjemmeholdet lidt heldigt fik raget pucken ind bag den franske keeper i pirat buret.

Pucken lå og dansede foran Quemener, og mellem venner og fjender fik Mitchell sidste høge-stok på pucken. Det var i hvert fald ham der blev noteret scoringen, men det lignede nu mere at det var Christopher Frederiksen der ramte pucken til sidst.

Det ville Mitchell åbenbart ikke finde sig i, for kort efter såede han ikke tvivl om hvem der stod bag 2-0 scoringen. Han drev pucken frem, og så smed han et frækt skud på mål, som Quemener ikke kunne holde. Stod jubel i Nordjyske Bank Arena, hvor man nu øjnede en mulig nordjysk kvartfinale.

Det krævede nu lige at resultaterne skulle flaske sig, og gæsterne gjorde i hvert fald deres til det. Flere store chancer kort efter de to scoringer af Frederikshavn, men ind ville pucken ikke. Højbjerg brødrene forsøgte sig flere gange, og også Sebastian Brinkman var pågående i aftenens opgør.

I den anden ende var Mitchell tæt på, et på papiret, ægte hattrick, men hans gode chance blev afværget af det franske plankeværk i Aalborg buret. Han var sikkert også ligeglad med at det hattrick mislykkedes, for kort efter tog en overtændt Lasse Bo Knudsen sin anden udvisning inden for kort tid, og så kunne William Boysen bringe vendelboerne foran med 3-0. Han stod klar til at hugge til pucken ved bagerste stolpe, og her nåede Quemener ikke hen i sideforflytningen.

Herlig stemning blandt hjemmeholdes fans, der nød stillingen på måltavlen efter 40 minutter. ”Der er så stille i Aalborg” gjaldede det ned mod isen, og supporterne var i hvert fald ikke enige i det spørgsmål som et lokalt medie i dagene op til kampen havde stillet. Taber White Hawks med vilje til Aalborg Pirates, for at få mulighed for at vælge Esbjerg i kvartfinalen? Spillerne beviste med indstillingen at det spørgsmål om aftalt spil ikke eksisterer i deres omklædningsrum, og det vil da også være ærgerligt hvis sådanne konspirationsteorier skulle til at være overskrifter i dansk ishockey.

2200 tilskuere til lokalbraget blev vidne til en tredje periode der kun var knap et minut gammel, da gæsterne fik bragt spænding ind i opgøret. Via stolpen røg pucken ind bag Galansky på Spencer Humphries brag af et slagskud. Herlig scoring af canadieren, der kort efter kunne juble igen. Denne gang da landsmanden Kelin Ainsworth var over en retur fra Galansky.

Der var blot spillet 1:23 af tredje periode, og allerede to scoringer af gæsterne. Derfor naturlig Time-Out af Jari Pasanen i hjemmeholdets boks. Den så nu ikke umiddelbar ud til at hjælpe, for de hurtige pirat scoringer havde gjort White Hawks spillerne nervøse. Humphries knaldede kort efter pucken på overliggeren, og der stod Aalborg på det meste i begyndelsen af perioden.

Yderst livligt og spændende, og pludselig var Mitchell fri mod Quemener, men han misbrugte den farlige chance.

Kort efter kæmpe chance til Evan Jasper, men her viste franskmanden klassen med en superredning, hvor han i samme moment mistede staven. Den tog ham længe at få igen, og da Martin Højbjerg ville give ham stokken, ja så blev den ene tvilling sendt to minutter til afkøling af dommer Michael Nielsen.

Den udvisning blev kostbar for piraterne, for det powerplay udnyttede høgene til 4-2 scoring. Mathias Mølgaards forsøg ramte stolpen, og så stod Evan Jasper klar til at smide pucken ind over stregen. Vanvittig start på tredje periode.

Målmæssigt kunne vi ikke leve op til det resten af perioden, men vi fik stadig fremragende underholdning. Det hele sluttede af med en scoring i tomt bur, og det var David Friedman der smed pucken ind. Paradoksalt nok det var Friedman der fik lov at sænke pirat skibet lidt, da den udskældte canadier begyndte sæsonen i Aalborg.

Nu venter små 14 dages pause for de to mandskaber, inden et spændende slutspil venter.