Frederikshavn fik klø af de norske mestre

Vojens Efterskole
©iShoot.dk
Vojens Efterskole

Frederikshavn-Storhamar Dragons 1-7 (0-2) (0-2) (1-3) Sæsonens første kamp på dansk is, blev her til aften afviklet i Nordjyske Bank Arena i Frederikshavn. Selvom temperaturen udenfor sagde 21 grader da denne skribent gik ind i skøjtehallen, så var der alligevel glæde hos alle de fremmødte over, at man igen skulle klæde sig varmt på, og at ”vinteren” igen er kommet til Danmark.

Storhamar viste i glimt deres store styrke, og vandt en sikker sejr på 7-1 . Det var, trods tidligt på sæsonen, en ganske glimrende ishockeykamp i perioder. White Hawks kløede godt på så længe kræfterne rakte, og der var store plusser ud for især de to nye danskere, Mathias Mølgaard og William Boysen, der havde godt fart i skøjterne.

Også målmand Aphiwat Sengthaisong leverede små mirakler inde bag stængerne, og havde i første periode en helt formidabel redning, hvor alle havde set pucken i mål.

White Hawks var uden en småskadet Tadeas Galansky, og den skulderskadede back Mads Larsen. Førstnævnte er, efter bulletinerne fra White Hawks lejren, på is i løbet af næste uge, mens man nok ikke kan forvente Mads Larsen tilbage før i slutningen af 2018.

Den tidligere Rødovre spiller Christian Larrivée åbnede scoringen for de norske mestre, der også havde stjernen Patrick Thoresen med på holdkortet. Et rigtig stærkt mandskab der er på visit i Danmark, hvor de hvide høge ikke havde de store muligheder for at stille noget op.

Der var et stolpeskud fra Jens Henrik Tönjum i anden periode, efter flot oplæg fra den nye canadiske angriber Evan Jasper. En spiller som Simon Grønvaldt testede også flere gange Storhamar keeper Jonas Strand, men desværre for ham og de øvrige White Hawks spillere, uden held. Det lykkedes dog Kristian Jensen i tredje periode at sætte høgenes eneste scoring i opgøret.

De norske mestre fra Storhamar Dragons er i øvrigt en populær størrelse i Norge. Hele fire journalister havde taget turen til det nordjyske, hvor nordmændene fortsætter deres turné med en kamp i Gigantium på lørdag. At dømme ud fra opbakningen fra de 20 entusiastiske supportere, der har taget turen til Danmark, så bliver der også noget at glæde sig til for de danske mestre.

Frederikshavn White Hawks havde følgende kæder i aftenens kamp.

Målmænd:
Aphiwat Sengthaisong
Idren Marcus

Førstekæde:
Simon Grønvaldt
Christian Mieritz
Mathias Mølgaard
Thomas Søndergaard
Dale Mitchell

Andenkæde:
Kasper Kristensen
Ian Brady
Jens Henrik Tönjum
William Boysen
Evan Jasper

Tredjekæde:
Rasmus Søndergaard
Henri Auvinen
Cam Spiro
Christopher Frederiksen
Kristian Jensen

Fjerdekæde:
Thomas Larsen
Matias Leer
Marcus Pedersen
Gorm Topholt
Mikkel Bertelsen

Derudover enkelte skift til Christoffer Åkesson og Radim Piroutek