Frederikshavn erobrede førstepladsen tilbage

Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks 3-6 (0-2, 2-1, 1-3) Sæsonrekord i Gigantium Isrena her til aften, hvor der var 4911 tilskuere i hallen til ”Slaget om Nordjylland”, der endte med at blive en sikker sejr til Frederikshavn, selvom de var ved at sætte en tomålsføring over styr i anden periode.

Kampen var sponseret af 58 sponsorer, der hver gav én krone for hver tilskuer, der kom til kampen. Det endte med at give små 285.000 kroner i klubkassen – et beløb, som man må være tilfredse med i klubben.

Aalborg stillede til kampen uden Anders Thode og Nickas Svensson, hvilket gav genvalg til Sebastian Brinkmann som center i andenkæden. Hos Frederikshavn var man uden Niclas Edman, Christian Chapman, Emil Birk og Sebastian Svendsen til kampen.

Der var masser af tacklinger begge veje i de første tyve minutter, hvor det dog var Aalborg, der blev straffet med udvisninger. Frederikshavn scorede deres første to mål i kampen på powerplay, først ved Adam Miller, der modtog en aflevering fra Colin Vock og kunne let sende pucken mellem benene på Lundell til føring.

Efter små 13 minutter var Frederikshavn igen i powerplay, hvor Robin Bergman sendte et skud afsted fra blueline, som Lundell ikke havde en chance for at se, før det var for sent.

Frederikshavn havde chancer til yderligere scoringer, hvor Colin Vock og Marcus Olsson kunne have scoret. Aalborg kom også til enkelte chancer, men de spillede generelt en dårlig periode, hvor der blev lavet for mange fejl. Kun grundet Lundell i målet, at Aalborg ikke var yderligere bagud.

Der må have været en opsang fra Jens Nielsen i pausen, for Aalborg kom meget bedre ud til 2. periode, hvor man skøjtede mere, og kom frem til flere gode chancer.

Pirates fik også deres første powerplay, og her slog Sebastian Fakt til med en scoring til 1-2. Han opfangede pucken i slottet efter en præcis aflevering fra Sebastian Ehlers.

Fakt sendte pucken sikkert i mål bag George Sørensen. Ved scoringen lettede taget på Gigantium, og det var næsten kun lige kommet på plads, da Daniel Madsen var stødt med frem i venstre side og udplacerede George Sørensen og leverede 2-2-målet. Sørensen burde nok havde taget skuddet.

Inden pausen lykkedes det dog Tim Kunes at gøre det til 3-2 for gæsterne.

Aalborg kom ud med god energi på skøjterne for at jagte et udlignende mål, og man fik også en gylden mulighed, da man kom i powerplay indenfor det første minut.

Robin Bergman kom afsted i en  to mod en, hvor Lars Lundin lukkede godt ned for afleveringen, men Bergman skøjtede ind i banen og sendte pucken ind bag en chanceløs Lundell.

Aalborgs drenge forsøgte at presse Frederikshavn, og det lykkedes også med en reducering, da ligatopscorer, Nicolai Meyer bare skulle sætte staven på en præcis aflevering fra Lars Lundin. 3-4 og der var spænding i Gigantium igen.

Adam Miller lukkede reelt kampen, da han med små syv minutter igen scorede til 3-5, mens Frederikshavn var i powerplay. Mathias Bau Hansen sendte pucken lige på bladet af Miller, der let kunne sende pucken i mål uden chance for Lundell.

Aalborg fik en gylden mulighed med tre minutter igen og i powerplay, men man kunne ikke sende pucken forbi George Sørensen i målet, der spillede en stærk kamp i aften.

Mod slutningen af kampen satsede Aalborg uden Lundell, men der gik ikke mange sekunder før, at Dahlström havde sendt pucken i det tomme mål og lukkede endeligt kampen til 3-6.

Over 60 minutter var det en fortjent sejr til Frederikshavn, der var det bedste hold i store dele af kampen, mens Aalborg ikke kunne udnytte muligheden, da de kom tilbage på 2-2.

Svenske Robin Bergman spillede en god kamp for Frederikshavn, der blev kronet med to mål og en assist – samme som Adam Miller. Bergman var dog en evig trussel for Aalborgs backer