Frederik Høeg blev siet fra til U20-VM: En bitter følelse

Foto: Jan Korsgaard

Det danske U20-landshold tager om få dage hul på årets U20-VM, som spilles i Finland. Odense Bulldogs-forwarden Frederik Høeg har været med i hele holdets optakt til turneringen, men onsdag han blev han sammen med Herning Blue Fox-forwarden Daniel Nielsen siet fra truppen.

– Det er en utrolig bitter følelse ikke at kunne deltage ved VM. Men jeg er glad for at have fået chancen, specielt efter en ekstrem nedtur ved sidste års VM, siger Frederik Høeg til FACEOFF-online.dk.

18-årige Høeg missede i foråret U18-VM, da han blev ramt af en skade. Han håbede på at tage revanche ved årets U20-VM, men landstræner Olaf Eller fandt altså ikke plads til ham i den 13-mands store forward-gruppe, han har udtaget til turneringen. Frederik Høeg fik beskeden efter tirsdagens træningskamp mod Tjekkiet.

– Jeg blev kaldt til side og fik beskeden om, at det ikke blev til VM for mit vedkommende i år. Jeg fik fortalt, at mit krigsniveau manglede lidt. Og at jeg skal blive ved med at arbejde på fysikken, siger Frederik Høeg om begrundelsen for, at han blev cuttet kort før VM.

Olaf Eller mener da også, at både Frederik Høeg og Daniel Nielsen har gjort, hvad de kunne for at komme med på det endelige VM-hold. De er bare blevet ofre for den hårde konkurrence, der er om pladserne.

– Begge har gjort det fremragende heroppe, og at vi må sige farvel til to spillere, der er faste og har gjort det godt på deres Metal Liga-hold, siger jo noget om både kvaliteten i truppen og den hårde kamp om pladserne, siger landstræner Olaf Eller til ishockey.dk.

– Jeg synes, at jeg har været god, men de har måske ikke haft brug for den type spiller, som jeg er i truppen i år, og sådan er det. Jeg har gjort det fint i træningskampene og knoklet, hvad jeg kunne, under træningerne. Men det er en god gruppe, så det har været svært at vise sig så meget frem, som jeg måske havde håbet på, siger Frederik Høeg til FACEOFF-online.dk.

Selvom Frederik Høeg nu vender tilbage til Fyn og Odense Bulldogs’ Metal Liga-hold, så satser han stadig på at skulle følge U20-landsholdet så meget som muligt i holdets jagt på succes i Finland.

– Jeg skal helt sikkert følge så meget med jeg kan. Det er jo dygtige spillere de skal spille imod og jeg skal bare se en masse kampe, siger Frederik Høeg, som mener, at holdet har gode muligheder for at leve op til den fremragende præstation, Danmark leverede ved U20-VM i Canada sidste år, hvor det blev til en kvartfinaleplads.

– Jeg vil sige, at de er kollektivet, som skal fungere. Der er ikke de her stjerner på holdet, som der måske var sidste år, men det er en rigtig dygtig gruppe. Jeg mener klart, at chancerne for at blive oppe er der. Og kan man ramme dagen mod Schweiz i første kamp, så kan man jo være heldige at gå i kvartfinalen, hvilket jeg ikke ser som umuligt, vurderer Frederik Høeg.

Du kan følge U20-VM her på FACEOFF-online.dk, hvor vi dækker turneringen intensivt i de kommende uger.