Frederik Andersen ramt af hjernerystelse: Ude på ubestemt tid

Anaheim Ducks er fredag kommet med ærgerligt nyt om Frederik Andersen. Den store danske målmand pådrog sig en hjernerystelse, da han blev skiftet ind i holdets seneste kamp, og er ude på ubestemt tid.

Det blev måske 11 meget dyre minutter, Frederik Andersen fik på isen for Anaheim Ducks i onsdagens 8-3-sejr over Calgary Flames, hvor han kom ind i stedet for John Gibson, som stødte sammen med en holdkammerat. Den 26-årige dansker blev nemlig ramt af en hjernerystelse i den tid, han vogtede målet for ænderne, og klubben melder nu Andersen ude på ubestemt tid.

– Freddies skade var overraskende. Jeg så den ikke komme. Han spillede kun 11 minutter. Gibby (John Gibson red.) skulle alligevel tilbage i målet, fordi Joe (Joe Huff, fysisk træner, red.) havde lige sagt, at Gibby havde det fint. Hvem kunne vide, at sådan noget kunne ske på 11 minutter?, siger Anaheim Ducks’ træner Bruce Boudreau til The Orange County Register.

Det er altså uvist, hvornår Frederik Andersen bliver klar igen, og skaden er et hårdt slag for Anaheim, som har nydt godt af stærkt målmandsspil fra Andersen og John Gibson i denne sæson.

Andersens hjernerystelse var ikke den eneste dårlige nyhed, Anaheim fredag kom med. Klubben kunne også fortælle, at David Perron, som rev sin skulder af led i en kamp mod Winnipeg Jets 20. marts, er ude i fire til seks uger, mens svenske Rickard Rakell, som har været i fantastisk form på det seneste, er ramt af blindtarmsbetændelse og vil være ude i omkring en uge.

Backen Hampus Lindholm er syg og spiller derfor ikke i fredagens hjemmekamp mod Vancouver Canucks, hvor Ducks skal forsøge at generobre førstepladsen i Pacific Division.