Fredbergs DM-tip: Offensiven mod defensiven

©iShoot.dk

Journalist Peter Fredberg – i 45 år ishockeymedarbejder på B.T. – ramte rigtigt i begge semifinaler.

I Faceoff.dk tippede han Sønderjyske som vinder af kampen mod de forsvarende mestre fra Aalborg Pirates og Rungsted Seier Capital som vinder mod Frederikshavn White Hawks.

I serien mellem Rungsted og Frederikshavn tippede han sejr til nordsjællænderne på 4-2 i kampe. Og sådan blev det i en af de bedste serier på dansk is.

Faceoff.dk giver igen ordet til Peter Fredberg for at høre hans bud på finalen. Hvem vinder?

Rungsted Seier Capital-Sønderjyske

For både Rungsted og Sønderjyske vil det være en stor skuffelse, hvis de ikke vinder guld.

Begge har klassen til at stryge helt til tops, selv om det er to meget forskellige hold. Rungsted med turneringens stærkeste offensivside og Sønderjyske med den bedste defensiv med målmanden Patrick Galbraith som ligaens mest værdifulde spiller.

Groft sagt: Offensiven mod defensiven. Hvornår har vi sidst haft en så romantisk DM-finale? Var kampen mellem Rungsted og Frederikshavn en flot og medrivende semifinale og en forrygende propaganda for Metal Ligaen, har finalen alle muligheder for at blive endnu bedre. Det kan blive en af de finaler, man vil snakke om i flere år. Og så er det et af de sjældne øst-vest-opgør.

Sønderjyske havde et godt greb om Rungsted i grundserien med 13 point ud af 15. Et psykologisk overtag? Men nu er det en finale. Noget helt andet. Rungsted vandt dog grundserien og pokalfinalen.

Der er ikke den store forskel på niveauet på de to holds udenlandske import. Kigger vi på de danske spillere, er der i mine øjne et plus til Rungsted. Det er ikke almindeligt se så meget dansk talent på et hold.

Endnu har Rungsted ikke tabt en hjemmekamp i slutspillet. Og 17 år efter sjællændernes seneste danske mesterskab tipper jeg dem som guldvinder med afgørelsen i den syvende kamp.

Apropos ”Årets hold”. Skal jeg sætte mit hold i dag, tæller det tre spillere fra hver af de to finalehold:

Målmand: Patrick Galbraith, Sønderjyske. Backs: Tim Daly, Rungsted, og Matt Prapavessis, Sønderjyske. Forwards: Mattias Persson, Rungsted, Charlie Sarault, Rungsted, og Rod Pelley, Sønderjyske. De sidstnævnte to er ganske vist center, men det betyder mindre i denne sammenhæng, da holdet ikke skal spille sammen.

Nu skal vi ikke glemme bronzekampen. Nogle mener måske, at den er overflødig. Den opfattelse deler jeg ikke. Mange landsholdsspillere slutter en lang karriere uden nogensinde at have vundet en national medalje. Bronzen er altid værd at spille for, og i år vejer den ekstra, fordi det er et nordjysk prestigeopgør mellem rivalerne fra Aalborg og Frederikshavn.

Mit DM-tip: Rungsted Seier Capital vinder 4-3 i kampe

Bronzen: Den snupper Frederikshavn

Peter Fredberg tipper Rungsted Seier Capital som kommende danske mestre efter en afgørelse i den syvende kamp. Her spiller han som ganske ung journalist op til sin fotograf ved indvielsen af skøjtehallen i Hørsholm i 1971.