Fredbergs bud på de fire vindere i kvartfinalerne

Foto: Jan Korsgaard

Hvad mere kan man ønske sig. Tre lokalbrag, tre klassikere. Korte afstande, masser af tilskuere. Hockeyfeberen raser, når Metal Ligaen fredag går ind i sin afsluttende fase: Play-off.

Faceoff.dk har fanget Danmarks mest rutinerede ishockeyjournalist, Peter Fredberg, der i næsten 50 år har fulgt ligaen tæt. Han kommer her med sit bud på kvartfinalernes udfald i det kommende slutspil: 

–  Matchningen af kvartfinalerne var optimal på alle parametre. Får vi det tætte, euforiske DM-slutspil, der lægges op til i en liga med større bredde end nogensinde – måske med tre serier, der går hele vejen – er hockey-Danmark varmet godt op, inden pucken kastes til VM i Boxen og Royal Arena i starten af maj, siger Peter Fredberg.

Sådan vurderer han i BT og hos Faceoff.dk chancerne i de fire kampe (holdenes placering efter grundseriens 50 runder i parentes):

Herning Blue Fox (1)-Herlev Eagles (8):

Inden sæsonstarten tippede BT Herning Blue Fox som kommende mestre. De har levet op til alle forventninger. Og lidt til. Herlev Eagles har været en stor positiv overraskelse. Det var klasse at knockoute Odense Bulldogs i play-in og skrue stemningen i ørneborgen tilbage til guldet i 1984. Et Odense-hold, som havde erobret 45 point flere end Eagles i grundserien (Herlev startede med minus fire point efter en dramatisk økonomisk rekonstruktion). Herlev er et hold af ambitiøse arbejdsmænd, som i grundserien tog fire point ud af 15 mod Herning. Men vi tror ikke på, at de vinder mere end én kamp i bedst-af-syv serien mod et bundsolidt Herning-kollektiv uden svage punkter.

Fredbergs tip: Herning Blue Fox vinder 4-1 i kampe.

Aalborg Pirates (2)-Frederikshavn White Hawks (5):

Piraterne hævder, at det sportslige vejede tungere end det kommercielle. Det skal nok passe. Under alle omstændigheder har det været uhyggeligt svært at vælge mellem Rungsted Seier Capital, Sønderjyske og de nordenfjords ærkerivaler. Pest, kolera eller det, der er værre. Pokalmestrene fra Aalborg har været grundseriens klart næstbedste hold og vist større stabilitet end de meget svingende høge. De træder ind i play-off med en stigende formkurve og en gejst, som giver dem det plus, der gør forskellen i en benhård maratonfight.

Fredbergs tip: Aalborg Pirates vinder 4-3 i kampe.

Rødovre Mighty Bulls (3)-Rungsted Seier Capital (6):

Ingen tvivl om, at Rødovre Mighty Bulls har været ligaens største overraskelse. Tredjepladsen i grundserien var mere, end selv den største Rødovre-optimist havde troet. Hvor tyrene plejer at blive valgt, var det for første gang i mange år dem, der selv skulle vælge. Talentet har aldrig fejlet noget på vestegnen, og de unge teknisk begavede og skøjtestærke Rødovre-spillere har i år fundet sammen som et velfungerende hold. Men er det nok til at eliminere de tungere nordsjællændere? Det bygger på en fornemmelse, men BTs bud hedder Rungsted, som har været stærkt plaget af skader, men nu er skadesfri og har større bredde og bedre udlændinge end Rødovre.

Fredbergs tip: Rungsted Seier Capital vinder 4-3 i kampe.

Esbjerg Energy (4)-Sønderjyske (7):

Det lå i luften, at formstærke Sønderjyske ville stå tilbage til nr. 4, Esbjerg Energy. De tre tophold skulle ikke nyde noget. Selv om Sønderjyske har været nede og suge grundvand i en turbulent sæson med skader og trænerfyring, er respekten stor. Det er sjette sæson i træk, de to rivaler brager sammen i play-off, og vinderen plejer at blive danske mestre. Efter en dårlig start har de sidste to års mestre fra Esbjerg Energy fundet formen og er avanceret fra en niendeplads. I de indbyrdes kampe i grundserien mod Sønderjyske har de taget ni point ud af 15.

Fredbergs tip: Esbjerg Energy vinder 4-2 i kampe.