Fredberg holder fast: Esbjerg tager guldet

FACEOFF har i indeværende sæson haft fornøjelsen af en lang række fremragende artikler, skrevet af BT’s mangeårige ishockeyreporter Peter Fredberg.

Da starten på sæsonen gik tippede Peter Fredberg som altid rækkefølgen i den kommende turnering. Og han var ikke i tvivl. Esbjerg Energy vinder guld.

”Det stormer fra vest ind over hockey-Danmark,” indledte han sin artikel i BT.

”I en ny jysk hockeykrig tror BT mest på sidste sæsons sølvvindere, som har erstattet problematiske udlændinge med mere disciplinerede importspillere. En ny målmand, amerikaneren Jeff Frazee, som blev fyret i Sønderjyske i sidste sæson, og en stærk defensiv vejer også tungt. Kort sagt et bedre kollektiv med en håndfuld danske talenter, som har fået et år mere på bagen,” hed det blandt andet.

Men hvad siger den rutinerede Fredberg egentlig i dag? Holder han stadig fast ved sit guldtip her ved stillingen 1-1 efter to tætte og jævnbyrdige. FACEOFF fangede ham for et bud på resten af serien.

– Esbjerg Energy har været svingende undervejs, og jeg troede ikke, at de ville slå grundserievinderne Sønderjyske i semifinalen. Men Mark Pederson har timet formkurven perfekt. Stor respekt for ham og spillerne. Mit guldtip i dag er stadig Esbjerg, men jeg har på fornemmelsen, at afgørelsen først falder Bededag, 22. april, i den syvende kamp, siger han.

– Skruer vi tiden tilbage til 18. september, vandt Esbjerg åbningskampen over Herning 3-2 med Mario Lamoureux som matchvinder på straffeslag. Det bliver lige så nervepirrende tæt i finaleserien. Det har været en fornøjelse at følge de første to kampe. Højt tempo, stor intensitet, god kvalitet, lyder vurderingen fra Peter Fredberg.