OL-KVAL: Frans Nielsens vilde ridt mod Riga og Minsk

Foto: Jan Korsgaard

(FACEOFF.DK I MINSK) Den sidste uge har været en af de mest hektiske i Frans Nielsens liv – og det endda på trods af, at 30-årige Nielsen har rejst både Nordamerika og det meste af verden rundt med sin sport.

Det hele begyndte sidste mandag i New York, hvor Nielsens hustru, Moa, blev sat i gang med fødslen af parrets første barn. Sønnen – mon ikke han bliver ishockeyspiller? – ankom tirsdag og derefter tilbragte parret et par dage på sygehuset, inden de vendte hjem.

Fredag var Frans Nielsen på skøjter for lige at få gang i benene igen, mens han brugte weekenden på praktisk arbejde i forhold til den kommende flytning til Detroit, hvor Nielsen har skrevet kontrakt for de kommende seks sæsoner med Red Wings.

Op til kampen i Riga blev han transporteret fra New York til Berlin og så videre til Riga.

Her måtte han en tur på den hviderussiske ambassade for at få ordnet sine papirer, inden han endelig kunne rulle ud til Arena Riga for at møde sine landsholdskammerater. Han nåede at få fem timers søvn på flyveturen og en time i Riga tirsdag eftermiddag, inden han mødtes med vennerne.

Der var næppe noget at sige til, at Frans Nielsen lige skulle bruge en periode eller halvanden for at få klingerne i sving igen. Og efter kampen var den danske kaptajn noget ramt.

– Jo, jeg er træt. Satser på at sove 30 timer i nat, sagde Frans Nielsen med sit karakteristiske stille smil, da han kom ud fra omklædningsrummet efter en lynhurtig omklædning.

Han medgav gerne, at både han og holdkammeraterne var rustne i de første 20 minutter.

– Men som kampen skred frem, steg vores selvtillid og forhåbentlig bliver vi endnu bedre på torsdag og fredag. Vi skal møde Hviderusland og Slovenien, som er bedre hold end Letland, så vi bliver nødt til at løfte vores spil, tilføjede han.

– For os gælder det om at spille strammere i defensiven og undgå at lave fejl. Gør vi det, har vi så meget talent på holdet, at vi nok skal score de nødvendige mål. Men vi skal altså ikke de andre hold gratis gaver, fordi vi skal gøre det flot derude, lød det fra Frans Nielsen.

– Men jo, vi må gerne se os selv som favorit til at tage den OL-plads, selv om vi står foran nogle skide svære kampe. Forhåbentlig griber vi den chance og kommer til OL, for jeg synes, vi hører til blandt verdens otte bedste nationer, hvis vi stiller med det her hold, sagde Frans Nielsen.

Du spillede sammen med Mikkel Bødker, som du tidligere har spillet en halv sæson med i Finland. Har det været et bevidst valg at ramme kædemakkere, som du kender godt?

– Klart, der er ikke megen tid til forberedelse, og derfor har det været vigtigt at spille med folk, som jeg kender i forvejen. Jeg har altid godt kunnet lide at spille med Mikkel.

– Nicklas (Jensen, den anden wing i førstekæden) har jeg trænet med om sommeren i Herning, så ham kender jeg også. Det skal nok blive godt, forsikrede Frans Nielsen, der faktisk virkede forbløffende frisk sent tirsdag aften – og i strålende humør – på trods af de hårde rejsestrabadser.