Frans Nielsen om superstjerne: – Han kan få dig til at se dum ud

Frans Nielsen har fået en ganske fin sæsonstart i New York Islanders-trøjen, og Danmarks første NHL-spiller mener, at holdet har fine muligheder i denne sæson. Der er dog en enkelt spiller, som den rutinerede dansker helst ikke vil spille over for.

I et interview med den svenske tv-kanal Viasat Sport, som viser NHL på fjernsynsskærmene i vores blå-gule naboers stuer, afslører defensivt stærke Nielsen, hvilken NHL-spiller, der er er sværest at lukke ned.

– Jeg synes, Pavel Datsyuk er svær. Han kan få dig til at se dum ud, siger Frans Nielsen til viasatsport.se.

Frans Nielsen har lavet syv mål og fem assists i sæsonens første 18 kampe, så den danske center har fået sat en del point på kontoen. Særligt når man tager i betragtning, at han ofte spiller en defensiv rolle på Islanders-holdet, hvor der også bliver trukket store veksler på ham i undertalsspillet.

Nielsen lægger over for Viasat Sport vægt på, hvor vigtigt det er altid at arbejde hårdt, hvis man vil gøre sig fortjent til en plads i NHL, og så løfter han sløret for, hvilken mentalitet han finder frem i de perioder, hvor det ikke kører for ham på isen rent pointmæssigt.

– Man går altid på isen for at gøre en forskel offensivt og for at lave mål. Men en gang imellem indser man, at “i dag fungerer det bare ikke”, og det skal man kunne acceptere, og så gøre det defensive arbejde.

– Nogle spillere forsøger at snyde og tage chancer, når det ikke går godt, men jeg synes, man skal gøre det modsatte. Være bedre defensivt, og så sker der forhåbentlig noget. Pucken triller ind eller rammer dit ben, og så får du selvtillid. Det er små ting, som gør, at man kan komme tilbage, siger Frans Nielsen.

Frans Nielsen har spillet 543 grundspilskampe og lavet 309 point, siden han fik sin NHL-debut i 2007.