Frans Nielsen om klubskifte: Som at skifte til Manchester United

Frans Nielsen har brugt sommeren på at skifte klub. 1. juli forlod danskeren sin hidtil eneste klub i NHL, New York Islanders, til fordel for Detroit Red Wings. En klub, som ifølge Nielsen tilhører de allerstørste.

– Jeg ser frem til at skulle spille hockey et nyt sted. Jeg vil ikke lyve – det var svært at tage beslutningen om at forlade New York. Jeg har intet dårligt at sige om min tid der, og vil have vennerne derfra i resten af mit liv. Men det her er begyndelsen på noget nyt. I Europa vil folk se det at spille for Detroit, som hvis en fodboldspiller skrev kontrakt med Manchester United, siger Frans Nielsen i et interview med spillerforeningen NHLPA.

Klubskiftet betyder, at Frans Nielsens travle offseason nu kun bliver endnu travlere. I september skal han først spille OL-kvalifikation for Danmark, så gælder det World Cup for Team Europe, og efter det begynder han på sin første training camp med Red Wings. Udover det, skal Frans Nielsen om mindre end to måneder være far for første gang.

– Det er en lille smule hektisk, men det er udelukkende gode ting, der sker. Der kommer til at ske meget, men jeg glæder mig, siger Frans Nielsen til NHLPA.com.

32-årige Frans Nielsen spillede fem VM-turneringer – en i B-gruppen og fire i A-gruppen – for Danmark, inden han i 2007 debuterede for New York Islanders og blev den første dansker i NHL. Nielsen mener, at hans tid på landsholdet hjalp til at tage skridtet til NHL, og derfor vil han gerne give noget tilbage ved at føre Danmark til OL, når der i begyndelsen af september skal spilles om den eftertragtede billet i Minsk.

– Jeg var heldig at spille for Danmark i en tidlig alder. Når du deltager i internationale turneringer, så møder du de bedste NHL-spillere. Det var et stort selvtillidsboost at opleve, at du kan spille op med så stærke spillere. Det er en afgørende faktor i din udvikling som ishockeyspiller, siger Frans Nielsen, som lægger vægt på, hvad en billet til OL vil betyde.

– Det ville være stort for hele Danmark og for ishockeysporten i landet. Det ville virkelig være stort.