Rungsted sejrede fortjent i stille affære

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Seier Capital – Herning Blue Fox 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)En tilskuer- og stemmingsforladt Saxo Bank Arena dannede rammen om opgøret i mellem Rungsted Seier Capital og Herning Blue Fox tirsdag aften. Udeholdet med klart mest at spille for og hjemmeholdet på udkig efter revanche for de tre nederlag i streg efter landsholdspausen.

Rungsted bedst fra start, hjulpet på vej af to udvisninger oven i hinanden til gæsterne. Fem mod tre var der skydetelt i en kort periode, hvor hjemmeholdet fyrede løs, men uden held i sprøjten til at få passeret Simon Nielsen i kassen. Tættest på, var den svenske back Anders Grönlund, der havde et skud i sidenettet.

Herning fik også lov til at prøve sig af i både fem mod tre og i fem mod fire. Dog kun 11 sekunders fem mod tre. Udeholdets folk var ikke helt lige så ivrige for at skyde på mål, men kom frem til enkelte muligheder.

Fem mod fem, blev kampen afviklet i et yderst adstadigt tempo, hvor ingen af holdene fik sat fart nok på jernene til at presse modstanderen. Det var derfor også ganske logisk at første periode sluttede uden scoringer.

Indledningen på den midterste periode slap hjemmeholdet bedst fra, da Morten Green med god speed i skøjterne røg rundt langs banden med pucken og efter at have passeret bag gæsternes mål sendte han en fabelagtig pasning ind på bladet af Ossi Saarinen som køligt eksekverede til 1-0.

Nogle minutter senere indtraf det mest dramatiske punkt i kampen hidtil, da Jonas Røndbjerg blev taklet i endebanden af Sebastian Andersen, der efterfølgende blev budt op til lidt bokse kamp af Rungsteds Nikolai Gade, der lige ville markere taklingen ikke var i orden. Handlingen udløste store klapsalver fra hjemmpublikummet og det satte også gang i hjemmeholdets spillere.

Rungsted indledte nemlig i de efterfølgende ti minutter, et større pres på gæsterne og havde flere oplagte scoringsmuligheder, ved Erik Hjalmarsson, Ossi Saarinen og Johan Andersson, men den sidste skarphed manglede og samtidig stod Simon Nielsen også ganske fornuftigt og var også en af faktorerne til, at Herning ikke kom yderligere bagud.

Herning fik muligheden for at genvinde dit momentum da de fik muligheden for at spille fem mod fire, efter Anders Grönlund blev udvist for boarding på Mathias Mølgaard, der efterfølgende måtte til behandling i boksen for hvad der lignede rygsmerter. Han returnerede dog til isen ved starten af tredje periode.

Herning var uden tvivl kommet for at hente de tre points til at forsvare deres fjerdeplads i stillingen, men det blev mere og mere tydeligt at kræfterne var ved at slippe op for udeholdets spillere jo længere tid, der gik.

Måske var det også en af årsagerne til at Ossi Saarinen let kunne pille pucken fra en Herning back bag gæsternes mål og finde en helt fri Morten Green i slottet som ubesværet kunne sende pucken i nettet der var kun spillet knap tre minutter på dette tidspunkt af den sidste periode.

Rungsted var også i tredje periode det mest toneangivende hold, og det var kun sporadisk, Herning kom frem til mere organiseret spil i hjemmeholdets zone. Michael Clemente tog de skud der blev sendt på kassen og gave ingen returer ar arbejde på for gæsternes angribere.

Med lidt over ti minutter tilbage af kampen, kom Rungsteds Marcus Nielsen og Hernings Joachim Linnet i klammeri, hvor en spearing fra Linnet på Nielsen, først udløste en slashing tilbage og dernæst et slagsmål. Begge spillere fik game misconduct for roughing og Nielsen fik en to-minutters oven i hatten for i følge dommerne at have startet løjerne.

Det efterfølgende powerplay fik gæsterne ingen ting ud af tværtimod var hjemmeholdets Antti Kangsniemi farlig og var tæt på at trække bukserne af to Herningspillere i en kontra.

Afgørelsen faldt med lidt under tre minutter tilbage da Nikolaj Roenthal fulgte op på Kangasniemis flotte solopræstation, hvor pucken lå fri foran mål efter Simon Nielsen havde klaret første forsøg. Nede 3-0 fik frustrationerne frit løb, og gæsternes Kyle Essery gik amok i boksen og smadrede et par stave.

Det gik dog værre eller bedre end at selvsamme Essery fik lov at lukke kampen med en scoring fra slottet, efter sløset forsvarsspil af hjemmeholdet.

En fuldt fortjent sejr til Rungsted og Herning glæder sig nok til de får nogle af de skadede spillere retur, da det så lidt tyndt ud idag.