Fortjent Herlev-sejr efter overtid

Foto: Jan Korsgaard
Foto: Jan Korsgaard

Der blev skrevet Danmarks historie tirsdag aften i Ørneborgen, da der for første gang i dansk ishockeyhistorie var en kvindelig hoveddommer. Maria Raabye Füchsel blev den første kvindelige danske hoveddommer i den bedste danske ishockeyrække.

Herlev kunne op til kampen annoncere at Ludvig Adamsen havde skrevet kontrakt med Eagles for resten af sæsonen. Den unge back fik problemer med visa til et nyt ishockey eventyr på den anden side af Atlanten, hvorfor valget af Herlev var en helt logisk beslutning.

Fire powerplay-mål i første periode
For mange minutter i straffeboksen kan være meget dyrt. Det kunne også ses i første periode, hvor det blev til ikke mindre end fire mål i powerplay.

Odense skulle kun bruge syv minutter på at komme foran med 2-0 på to mål i powerplay. Først styrede Jacob Johnston et slagskud af fra Anthony Camara og efterfølgende Yannick Vedel hurtigst over en returpuck.

Trods de 0-2 på måltavlen var Herlev fint med i kampen og efter 16 minutter fik hjemmeholdet reduceret. Kim Staal var hurtigst over en returpuck på et skud fra Rasmus Vad Christensen. Stålmanden satte roligt pucken i nettet til 1-2.

Med et minut tilbage af perioden spillede Herlev 5-mod-3. Efter en face off fik Holden Anderson køligt sat en Odense spiller ved blue line og kørte iskoldt mod mål. Han ventede tilpas længe og sendte et håndledsskud sikkert i venstre målhjørne til 2-2.

Desværre for hjemmeholdet tilskuere begik Herlev en grim fejl i defensiven, som sendte Yannick Vedel alene mod mål, hvor han køligt fintede et par gange og sendte pucken fladt i nettet til 2-3 med syv sekunder tilbage af periode, vel at mærke i undertal fire mod fem.

Herlev bedst i anden periode
Det blev en rodet anden periode for Odense. Der var ikke meget balance i spillet og med fire udvisninger, blev det ikke lettere af finde rytmen. Herlev fik sendt mange afslutninger af sted og var tæt på efter 32 minutter, da Mikkel Ankjær Nielsen hamrede pucken på stolpen helt oppe i hjørnet.

I tiden 36:19 fik Herlev udlignet til 3-3. Søren Nielsen fik to minutter for en tripping og efterfølgende blev det til en holdstraf for delaying the game. Det gav Herlev kampens anden fem mod tre-powerplay. Holden Anderson fandt Brett Thompson ved stolpen, som stille og roligt fik sat Andreas Lauridsen i målet og udlignet.

Remis efter de ordinære 60 minutter
De sidste 20 ordinære minutter startede med Herlev i den toneangivende rolle. Odense stod meget defensivt og mulighederne kom til Herlev. Igen blev der scoret i et powerplay. Nick Walters sad i straffeboksen for en tripping, hvilket Mike Daugulis udnyttede til at bringe Herlev foran 4-3 efter 48 minutter.

Mål vækkede Odense, som nu kom længere frem og kom hurtigere og mere effektivt ind i taklingerne. Med 10 minutter tilbage af kampen scorede Odense til 4-4 i endnu et powerplay. Efter tålmodigt powerplay fik Anthony Camara perfekt pucken serveret på bagerste stolpe og gjorde det til slutresultatet 4-4 efter de tre perioder.

Anderson og Thompson afgjorde for Herlev i overtid
Med formatet tre mod tre i de fem overtidsminutter var der lagt op til en underholdende afslutning. Det var som oftest de små marginaler, der blev afgørende og her var Herlevs to offensive esser Holder Anderson og Brett Thompson stærkest.

Hurtige pasninger sendte Andreas Lauridsen ud af position, så Holden Anderson blev matchvinder på en pasning af Brett Thompson.

Set over hele kampen var det fortjent at Herlev fik de to point, hvilket for første gang i sæsonen bringer dem på pluspoint i tabellen.