Formstærke Blue Fox sejrede fortjent i Vojens

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

SønderjyskE-Herning Blue Fox 1-4 (0-1,0-2,1-1) Knap 2500 publikummer var på plads i Frøs Arena fredag aften til klassikeren mellem SønderjyskE og Blue Fox. Gæsterne var uden blandt andre Anders Poulsen, Joachim Linnet og Daniel Nielsen, mens hjemmeholdet var uden Rod Pelley, Kyle Wharton, Rasmus Mohr og Patrick Galbraith.

320×360 artikel

Det blev en kamp Lasse Lassen skød igang efter bare 35 sekunder og hvor udeholdet set over hele kampen fortjent kunne trække sig tilbage med alle tre point. SønderjyskE prøvede fra første skifte at lægge pres på, men Matt Prapavessis blev lidt for overmodig og gav gæsterne en tre mod to, da hans baghåndspasning blev opfanget.

Herning takkede ja til det store tilbud, da Lasse Lassen firsttimede pucken ind bag Kasper Krog efter blot 35 sekunder.

Næste chance tilfaldt også udeholdet, men Jan Dalecky blev den lille i duellen med Krog.

En udvisning til sønderjyderne efter godt otte minutter fik sat tryk på hjemmeholdet, og Morten Poulsen var tæt på at fordoble føringen. Herefter tog værterne dog over. Flere angreb rullede ned mod Simon Nielsen i Herning-målet, og her tog keeperen aldeles godt fra. Med flere små mirakelredninger holdt han værterne fra fadet og da SønderjyskE omsider lykkedes med at passere ham, parerede stolpen Mads Lunds forsøg.

Derfor blev det ved en spinkel etmålsføring til udeholdet efter tyve underholdende og tempofyldte minutter.

Gæsterne kom ud til anden periode med langt mere snert i spillet end sønderjyderne. Allerede i periodens start stod der Herning på det meste.

Torquato med en dobbeltchance og Patrick Madsen med et skud på stangen varslede, hvad der var i vente for hjemmeholdet. Et kiks i værternes udskiftning gav en friløber til Jan Dalecky. Krog halvklarede, men pucken røg i en bue over keeperen og landede i målet.

Den kolde dukkert nåede sønderjyderne ikke at komme sig over, før den igen var gal. Unge Peter Eg Larsen skød fra en nærmest umulig vinkel og pucken sejlede ind bag en bestemt ikke sagesløs Kasper Krog.

Udeholdet kontrollerede nu begivenhederne og selv et par overtal til SønderjyskE bragte ikke for alvor fare for midtjyderne. Opspillet var omstændeligt, og pasningerne hang ikke sammen, men TJ Moore fik dog tilsneget sig en stor chance, men endnu engang havde Simon Nielsen stolpen på sin side.

Dermed kunne holdene skøjte til pause, med hvad der allerede lignede en sikker gevinst til gæsterne. De sidste tyve minutter blev lidt af en ørkenvandring. Herning forsvarede sig dygtigt og hjemmeholdet formåede ikke at bringe ny spænding ind i matchen.

Jan Dalecky flugtede tæt under mål pucken ind til 0-4 efter knapt fem minutter og en flok modløse sønderjyske spillere hang om muligt endnu mere med hovedet efter den scoring.

Hjemmeholdets backlinie havde til tider svært ved at matche udeholdet og spillere som Daniel Kønig og Daniel Galbraith lignede flere gange kegler i midtjyske kombinationer. Simon Nielsen spillede en stor kamp i målet for gæsterne, men et shut out blev det ikke til.

Det forpurrede Mads Lund med en hammer kort før tid i spil fem mod fire. Dermed blev slutfacit en sikker tre-måls sejr til midtjyderne.

Tre fuldt fortjente point til et gæstehold, der ville det langt mere og havde store individualister i Morten Poulsen og Jan Dalecky samt en formidabel Simon Nielsen, der klart overstrålede Kasper Krog i modsatte ende af isen.

SønderjyskE måtte indkassere deres andet fredags-nederlag i træk. Tyve gode minutter var langt fra nok i aften, hvor kun få spillere formåede at lyse op, heriblandt en godt fightende Jordan Pietrus.

Afstanden ned til netop dagens modstander blev dermed formindsket med tre point og med et svært program de kommende kampe skal der andre boller på suppen, hvis man vil bevare et solidt forspring til den gamle ærkerival fra midtjylland. Herning derimod ligner et hold, der så småt er ved at finde formen og spiller med langt større selvtillid end tidligere i sæsonen.