Første sjællandske rivalderby spilles i aften

Foto: Jan Korsgaard

Rivalerne mødes igen. Det første slag mellem de gamle, traditionelle rivaler Rødovre og Rungsted står i aften, og det bliver på førstnævntes hjemmebane.

Som offentliggjort i går, har Rungsted ikke hjemmel til at tage flere end 100 personer ind i Saxo Bank Arena for øjeblikket, og det er naturligvis ikke nok til at dække interessen for en match mod Rødovre.

Vi er naturligvis i en opbygningsfase – og tidligt i den – men ikke desto mindre er det altid spændende at iagttage, hvordan holdene er kommet fra start.

Rødovre har indført friske vinde med Magnus Bogren på plads i trænerboksen.

– Magnus er en hård træner med klare mål og forventninger til os. Han har naturligvis en mening om, hvordan vi skal spille, og så er han kanon god til at snakke og lytte til os. Det er en rar følelse som spiller, at træneren gider at beskæftige sig med feedback, så man i fællesskab kan arbejde hen imod et fælles mål, siger en af de nye spillere, Jacob Böll, til klubbens hjemmeside om sin nye coach.

Hos Rungsted satser man også svensk igen med Peter Johansson, der i modsætning til sin skånske kollega i Rungsted-boksen, allerede kender Metal Ligaen og dens væsen ud og ind.

Rungstedtruppen ser ganske solid ud.

En glimrende dansk stamme kombineret med svenskere, der enten har vist deres værd i Metal Ligaen, eller har en god baggrund med fra nabolandets ligaer, er fundamentet i Rungsted.

Spændende skal det også blive at se, hvordan en spiller som Morten Jensen agerer. Jensen har allerede fået sin SHL-debut i Rögle og har stået som et af de unge backtalenter med dansk baggrund og en dominerende rolle på forskellige U-landshold. Nu skal han vise sit værd i Metal Ligaen, hvor der formentlig er store forventninger til hans ageren fra Rungsteds ledelse.