Første periode: Esbjerg udnytter rystende usikkert SønderjyskE-hold

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg fører 2-0 efter 20 minutter i Vojens efter en første periode, hvor vestjyderne har været det klart bedste hold og profiteret af en meget usikker SønderjyskE-defensiv.

5000 tilskuere i en kogende SE Arena fik en blændende åbning på kampen med to offensive mandskaber, der virkelig spillede for at vinde – ikke forsvare. Masser af åbent spil i kampens indledning og en god styring af Thomas Spelling allerede i første skift. I den anden ende skulle Matt Pistilli bruge tre minutter til at hamre sit første, kompetente skud af mod Myllykoski.

Som minutterne skred frem fik Esbjerg mere fat og overraskende megen plads i SønderjyskE-zonen. Aaron Lee var tæt på at konvertere en pasning fra Jeppe Holmberg til mål, og det var et varsel om, hvad der skulle komme.

For pludselig slog Esbjerg til to gange på under et minut. Først erobrede Sune Hjulmand pucken, da Marc Sørensen og Mads Bødker fumlede bag mål. Hjulmand forcerede målet, fik den ikke hugget ind, men Esben Nielsen var på plads på returen. 0-1.

Der var ikke gået mange sekunder, før Matt Pistilli udnyttede at Tyler Gotto fumlede med pucken og tiltvang sig en friløber. Pistilli brændte i første omgang, men Esbjerg fastholdt angrebet og Pistilli skød igen. Mario Lamoureux var over returen og hensatte 350 Esbjerg-tilskuere i ekstase med sit mål til 2-0. Der var spillet 8:46.

Selv om Esbjerg – bevidst eller ubevidst – bakkede noget tilbage i isen i den resterende del af perioden, var det alligevel gæsterne, der havde størst chancer i resten af perioden. SønderjyskE-defensiven var rystende usikker, og Daniel Galbraith var tredje back, der var tæt på at forære en stor chance væk.

Lasse Bang og Jeppe Holmberg tvang Joni Myllykoski ud i en dobbeltredning, og Esbjerg var tættere på det tredje mål end et hektisk forcerende hjemmehold. Lidt håb til SønderjyskE i slutningen af perioden, hvor Tyler Gron hookede Tyler Gotto til en udvisning, som betød, at SønderjyskE nu starter anden periode i overtal.