Første englænder på vej mod NHL

Det er kun sket én gang, at en engelskfødt ishockeyspiller er blevet draftet af en NHL-klub, og han nåede aldrig at spille i verdens bedste ishockeyliga. I sommerens draft er Englands NHL-muligheder større.

Det er 18-årige Liam Kirk, de engelske ishockeyfans’ håb knytter sig til. Sheffield Steelers-forwarden har i de seneste to sæsoner spillet i den bedste engelske række, EIHL, og så har han været bedste mand for Storbritannien ved både U18- og U20-VM i B-gruppen.

Frem mod årets NHL-draft får Liam Kirk muligheden for at vise sig frem for klubberne i verdens bedste ishockeyliga. Den 18-årige englænder er nemlig blevet inviteret til NHL Scouting Combine, hvor 100 talenter får muligheden for at blive testet og interviewet af NHL-klubberne.

– Jeg glæder mig virkelig. Jeg har snakket med nogle få mennesker, men jeg tror det vil være godt for mig få chancen for at snakke med flere mennesker på samme tid, siger Liam Kirk til The Hockey News.

Dean Willers er den eneste engelskfødte spiller, der hidtil er blevet valgt i NHL-draften. Det skete i 1977, hvor Detroit Red Wings valgte den nu 60-årige englænder i 13. runde. Willers spillede efterfølgende i IHL, men nåede aldrig at få NHL-debut.

Liam Kirk skal nu forsøge at nå et skridt længere end sin landsmand, og det har han pæne muligheder for med invitationen til NHL Scouting Combine. Kirk ventes at satse på at komme til canadisk juniorhockey i den kommende sæson for at forbedre sine NHL-muligheder.