FØR SERIEN: Herning-Rungsted

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Vi har en gentagelse af kvartfinalen fra 2014/15, der blev yderst dramatisk. Dengang førte Rungsted med 3-1 i kampe over Herning, der endte med at vinde serien med 4-3. Dengang var det nye Rungsted-mandskab blot i sin vorden, mens det i denne sæson er et konsolideret projekt, der i første omgang har leveret en godkendt sæson ved at ende i Final4 i Boxen og Metal Liga-semifinalen.

På den måde var kamp syv i Rødovre i fredags faktisk definerende for, hvorvidt Rungsted-sæsonen ville ende med at være godkendt, og nu har Peter Johanssons mandskab alle muligheder for at lægge creme på lagkagen, når det gælder semifinalen mod grundspilsvinderne Herning.

Midtjyderne er på den baggrund favorit, men skal op mod et Rungsted-hold, hvor flere spillere skal steppe op i forhold til serien mod Rødovre, men sker det, har nordsjællænderne også holdet til at byde Herning op til dans. 

Her tænkes naturligvis primært på folk som Jake Hansen og Nikolaj Rosenthal, der begge nok har arbejdet godt, men med blot en enkelt assist pr. mand har ligget langt under den normale produktion. 

Til gengæld har folk som Nikolaj Krag-Christensen og ikke mindst Rasmus Andersson – sidstnævnte med tre mål – vist, at bredden er til stede hos Rungsted, der på den konto synes at kunne matche Herning ganske godt. På papiret bør Rungsteds tredje- og fjerdekæde kunne matche Hernings ditto ganske godt. 

Hvad Herning kommer med af spillere i aften, står hen i det uvisse. Midtjyderne var hårdt ramt af skader i kvartfinaleserien mod Herlev, men kom alligevel gennem serien uden de store problemer bortset fra nederlaget i den første kamp. 

Herning savnede både Marlo Koponen, Juha Kiilholma, Bjørn Uldall og Anders Poulsen i de sidste kampe mod Herlev og kommer bare to af de fire spillere ind i truppen, vil det give genlyd hele vejen ned gennem Herning-opstillingen. 

Herning kommer med selvtillid og har gennem sæsonen været i stand til at overkomme stor modgang i antallet af skader og har med få undtagelser vist stor stabilitet. Det er Hernings fordel på vej ind i serien, ligesom målmand Simon Nielsen – han må antages at stå – har vundet 14 kampe i grundspillet og sine fire kampe i slutspillet. 

Med 18 sejre i 18 kampe er han nærmest blevet lig med Herning-sejr, når han stiller op, og det giver selvtillid, selv om redningsprocenten på 90,6 og GAA på 2,5 er mindre end Kevin Lindskoug hos Rungsted (93,5 og 1,88). 

Det bliver en spændende målmandsduel, for ligesom Nielsen står stabilt og ikke har tabt, så har Lindskoug altså spillet sit absolut bedste i sæsonen i kvartfinalen mod Rødovre. Også et tegn på, at Rungsteds defensiv har fungeret godt. 

Men Rungsted kommer altså også op mod ligaens suverænt bedste offensiv, der hele tiden har fundet en vej til at score mål. Kan Rungsted stoppe Herning-orkanen? 

NØGLESPILLERNE: Aleksi Laakso har vist sig som et fremragende indkøb for Rungsted. Den dygtige finne har imponeret med spilintelligens og skudstyrke, der hidtil har givet ham fem point i syv kampe. Hos Herning har de to “bombere” Lasse Lassen (11 point) og Toni Källelä (10 point) hamret sig ind i løbet af kvartfinalerne. Dem skal Rungsted passe på. 

SKADER/KARANTÆNER: Herning manglede altså Uldall, Poulsen, Koponen og Kiilholma, da serien mod Herlev sluttede, mens Rungsted savnede Mikael T. Christensen, der udgik i løbet af serien mod Rødovre. 

FACEOFF.DK TIPPER SERIEN: To brede trupper, når de begge er intakte. Herning har haft fuldstændig tjek over Rungsted i grundserien, men Rungsted har nu fået styr over defensiven og målmandsspillet og kan sagtens matche Herning-angriberne. Her på redaktionen tror vi, at Rungsted kommer til at presse Herning langt hårdere, end det tilsyneladende er opfattelsen hos menigmand. Serien går i en uforudsigelig syvende kamp.