FØR SERIEN: Herning Blue Fox-Herlev Eagles

Foto:Frank Nielsen

Herlev har alt at vinde mod Herning, for Eagles er i alle eksperters øjne det eneste hold, der reelt ikke får muligheder for at gøre sin serie spændende. 

Det betyder stensikkert ikke, at Herlev lægger sig ned i aften i Kvik Hockey Arena, hvor et godt stykke over 3000 tilskuere forhåbentlig og formentlig kommer ind til hockeyfest. 

For Herlev kommer med en forrygende gejst efter play in-sejren over Odense, der var Herlevs første seriesejr, siden Eagles i sin tid entrerede ligaen igen. 

Selv om det ikke var en “rigtig” slutspilssejr, så betød sejren enorme mængder af selvforståelse og selvtillid for Eagles-organisationen, der nu endelig er kommet væk med taber-stemplet fra de seneste sæsoner.

Mentalt er Herlev-holdet dermed gearet til slutspil, men kan Eagles spillemæssigt følge med den velsmurte Herning-maskine?

Der er ingen tvivl om, at Herlevs fremragende førstekæde med Søndergaard, Thompson og Bjerrum er brandvarm og målfarlige lige nu. Trekløveret finder nærmest hinanden i blinde, og kombinationen af Søndergaards arbejdsindsats, Bjerrums frækhed og Thompsons stigende formkurve betyder, at Herning i den grad skal passe på, når Herlevs toplinje er på banen.

Det har Petri Skriko stensikkert noteret, og det skal blive spændende at se, hvem han sætter overfor Herlevs flyvske trio. 

Kigger vi nedad på holdene, så ser Herning tungere og bredere ud. Ikke mindst nede bagved, hvor Herlev virkelig kan håbe, at de skadede Holden Anderson, Brian Birkhoff og Tobias Ruelykke er blevet klar. 

Fem backer og Mikkel Ankjær som afløser vil være for lidt mod Herning, der angriber med tre scorende kæder og en fjerdekæde, der sætter tempo og også kan score mål på gode dage.

Hvad finder Petri Skriko ud af i buret? Ari Ahonen er købt ind som førstekeeper, men Simon Nielsen har altså vundet 14 af 14 mulige kampe i indeværende sæson og har stået med Metal Ligaens bedste redningsprocent, når man ser bort fra Rødovre-fantomet Emil Jidskog. Hvem får chancen i den første playoff-kamp?

Herning ser stærkt besat ud overalt, og man fornemmer en gejst i det midtjyske, der fortæller, at mesterskabet død og pine skal hives hjem i den her sæson. Alt andet end en finaleplads vil i hvert fald være en skuffelse for midtjyderne. 

FACEOFF.DK tipper serien: Det er svært at forestille sig, at Herlev kan udfordre Herning over syv kampe. Dertil er Blue Fox-mandskabet for bredt og velfunderet. Vi udelukker dog på ingen måde, at vi får en tæt kamp i aften, og at Herlev i hvert snupper en sejr i en af de to første kampe. Glem ikke, at gejsten er enorm hos JP MacCallums tropper. Vores bud er 4-1 til Herning. 

SKADER/KARANTÆNER: Efter en lang pause afventer vi, hvem der er klar hos Herning. Vi noterer os dog, at Anders Poulsen gik ind til pausen med følgerne af en hjernerystelse Herlev manglede altså både Anderson og Birkhoff i kampene mod Odense, og hvad med Kim Staal? Den rutinerede mand, der fylder 40 i morgen, kan også gå ind og fylde rigtig godt op hos Herlev, hvis han er tilbage. Faktisk vældig imponerende set i bakspejlet, at Herlev klarede Odense uden tre nøglespillere.