FØR SERIEN: Aalborg-Frederikshavn

- Foto: Bluelinemedia.dk -

Sikke et brag. Ganske enkelt. Aalborg og Frederikshavn elsker hinanden og hader hinanden i dansk ishockey, og den nordjyske rivalisering har gennem årene været ganske betændt.

Vi skal dog langt tilbage for at finde uroligheder blandt publikum fra de to klubber, der nu nøjes med at gå til hinanden verbalt.

Mon dog alligevel ikke vi ser en fisk eller to flyve ind på isen, når gæsterne løber ind i aften? Sådan skal det vel være. 

Aalborg havde om nogen brug for play in-pausen. Det er ikke til at sige, hvor mange spillere, der reelt var skadet i de sidste kampe i grundspilet, hvor Pirates manglede over en håndfuld spillere.

Mon ikke de fleste kommer ud til kamp i dag, hvor Brandon Reid vil forsøge at finde frem til det koncept, han havde succes med under Final4-weekenden i Herning. Masser af tempo i spillet og fire stærke angrebskæder, der faktisk alle kan være målfarlige. 

Bredden er en af de store årsager til, at Aalborg leverede en sikker andenplads i grundspillet, for nordjyderne har faktisk haft en del folk ude i løbet af sæsonen – nøjagtig som Herning på førstepladsen i øvrigt. Brandon Reid har hele tiden haft folk at tage af. 

– Min fornemmelse er helt anderledes i år (end sidste år). Sidste år havde vi ikke den store slutspilserfaring og havde i grundspillet også vundet en del heldige sejre takket være en god målmand og nogle sene mål. I sommer fik vi en del spillere ind med mesterskaber på cv’et, og i år er følelsen meget lig den, der har været på de succesfulde hold, jeg tidligere har været en del af, Aalborg-træner Brandon Reid til Nordjyske.

Frederikshavn havde også brug for pause. 

Træner Mario Simioni havde efter afslutningen af grundspillet tid til at bearbejde den elendige afslutning på den regulære sæson. Og de mange nederlag på hjemmebane, og ikke mindst 2-3’eren mod Hvidovre i sidste spillerunde, er glemt, forsikrer han. 

– Vi har selvfølgelig haft vores diskussioner og snakke efter den kamp, for vi var alle sammen skuffede over, at vi tabte, men vi har haft rigeligt med tid til at komme os. Vi er klar, siger han – og sender favoritværdigheden over til naboerne. 

White Hawks har haft tid til at finde selvtillid og få den nye finne Henri Heino ind på holdet, der faktisk ser bundsolidt ud på papiret. Den danske backlinje og Ales Sova skal træde karakter, og så skal der altså hul på ketchupflasken oppe foran, hvor folk som Hurtubise, DeLuca og Eriksson for alvor forventes at træde i karakter.

FACEOFF.DK tipper serien: Aalborg skøjter umiddelbart bedst og hurtigst og virker mere i harmoni end gæsterne. Men faktoren “lokalopgør” tænder uden tvivl Frederikshavn op, og der er ingen tvivl om, at Pirates ikke går den her serie igennem uden problemer. Men vi tror alligevel, at Aalborg-mandskabet tager den med 4-2 – også på grund af Frederikshavns nerver på hjemmebane, så snart det går den forkerte vej.

SKADER/KARANTÆNER: Vi ved ikke, hvordan det nøjagtig står til med folk som Højbjerg-brødrene, Kodal og Frederiksen hos Aalborg. Vi får se, når holdene lanceres i aften. Frederikshavn skulle komme ind til kampen uden skader.