FØR KAMPEN: SønderjyskE-Gentofte

Ville Järveläinen - Gentofte Stars

KAMPEN KORT: Sikke en match vi har i Vojens i aften, hvor hjemmeholdets fans efter en hård sæson igen har fået ishockeyfeber.

Sønderjyderne afsluttede grundspillet med sæsonens hidtil bedste stime, og ikke mindst i defensiven er holdet begyndt at klikke – ligesom målmand Joni Myllykoski spillet på et højere niveau på det seneste ned hidtil i sæsonen.

På besøg kommer så det afklarede og altid velorganiserede Gentofte-hold, der har en perfekt udgangsposition med 1-0-føringen i ryggen. Masser af spillere i truppen har også sidste sæson fabelagtige slutspil i erindring, så selvtilliden er også stor hos gæsterne frem mod den her uhyggelig spændende play in-serie.

– Nøglepunkter er klart at vi ikke laver nogen turnovers. Gentofte er utrolig hurtige, og virkelig farlige, hvis de får pucken på de rigtige steder. Samtidig skal vi stå godt i defensiven, og score på vores chancer, lyder det fra Førster.

– Der er ikke rigtig nogen forskel om vi spiller hjemme eller ude, vi skal spille på vores måde, og som vi har spillet det sidste stykke tid, siger SønderjyskE-angriberen, der har været sit holds mest konstante danske spiller i løbet af sæsonen. 

Hos Gentofte har træner Arvidsen efterhånden fået så mange folk klar, så han kan stille med fire solide angrebskæder. Kommer vi ned i tredje- og fjerde backkæde har Gentofte dygtige, unge backer, men uden den store rutine i slutspilsregi. Spændende, hvordan de klarer trykket fra minimum 3000 tilskuere i SE Arena.

En lille historisk tvist til optakten er i øvrigt, at daværende Vojens Lions i foråret 1997 gik ind i slutspillet som seedet nummer to og blandt mesterskabsfavoritterne, mens Gentofte var inde som syvendeseedet. Helt sensationelt vandt Gentofte serien 3-1. Det var i kvartfinalen og hidtil eneste gang, Vojens og Gentofte har spillet mod hinanden i slutspillet. 

DET FORVENTER VI: Et SønderjyskE-mandskab, der vil komme og forsøge at lægge tryk fra start mod et afventende og kontraspillende hold fra Gentofte, der vil lure på at udnytte hvert eneste powerplay, som de skarpe finner skal eksekvere.

NØGLESPILLERNE: Patrick Dwyer kom med solid NHL-erfaring til Vojens og altså skal nu i gang med at levere i slutspilsregi. Hos Gentofte ved vi, at målmand Teemu Seppänen nærmest alene kan vinde ishockeykampe. Gør han det i aften igen?

SKADER/KARANTÆNER: Dem gemmer vi til morgendagens optakt, da alle hold lurepasser op til de afgørende kampe.