FØR KAMPEN: SønderjyskE-Esbjerg

KAMPEN KORT: Selv om SønderjyskE i tirsdags spillede en god omgang udebanehockey i kampens første halve time i Granly Hockey Arena, så var træner Chris Straube ganske hård i sin vurdering af præstationen, og proklamerede et møde med spillertruppen inden kampen fredag.

Det har han formentlig holdt nu, hvor det gælder fuld fokus frem mod kampen i aften. Her kan SønderjyskE håbe på, at Patrick Dwyer er med igen efter det vrid i knæet, som Dwyer pådrog sig i den anden kamp i serien.

I går trænede amerikaneren med den solide NHL-fortid med igen for fuld kraft, skriver JydskeVestkysten.

– Jeg synes, at knæet føles godt. Det er på det her tidspunkt, at man spiller, selv om der er noget smerte. Men jeg håber på, at det er godt nok til at spille fredag, sagde han til avisen efter træningen, hvor fokus lå på defensiven og SønderjyskE’s special teams.

– Playoff-kampe bliver altid afgjort af specialteams, og vores powerplay så ikke så godt ud i den seneste kamp. For at vinde serien kræver det, at vores powerplay bliver godt, sagde Chris Straube til JydskeVestkysten.

I den anden lejr var der selvfølgelig solid tilfredshed med 5-1-sejren tirsdag, og rutinerede Sune Hjulmand prædiker disciplin før aftenens kamp.

– Vi har i hvert fald den fornemmelse, at hvis vi holder os til den gameplan, trænerne har lagt, så skal det nok gå. Det gjorde vi i store dele af de to hjemmekampe, det gjorde vi slet ikke i kampen dernede, der var vores dårligste i 2018, siger han til avisen. 

Patrick Dwyer finder sin plads i opstillingen igen og går formentlig ind i sin “gamle” kæde med Tyler Fiddler og Anders Førster, hvor Dwyer var at finde, inden han blev skadet. 

Mark Pederson har næppe fundet anledning til ændringer efter tirsdagens kamp.

SKADER/KARANTÆNER: To mand ude for SønderjyskE. Daniel Galbraith og formentlig også Greg Gibson. 

NØGLESPILLERNE: SønderjyskE skal score mål, og i den del af spillet var Søren Dau giftig i Esbjerg tirsdag. Han er den store “X-faktor” i sønderjydernes spil. Hos Esbjerg kom Brock Nixon rigtig flot i gang i tirsdags, hvor han spillede en flot kamp og krydrede det hele med to mål.

DET FORVENTER VI: Hvad skal man næsten sige? Tæt, jævnbyrdigt og helt lige til det sidste. Playoff-hockey, når det er bedst og mest intenst.